Recent comments

Friss Hírek

Bombameglepetés, az Udinese legyőzte a Juvét!

A bajnoki címvédő Juventus nagy meglepetésre Torinóban kapott ki 1–0-ra a mérkőzést szinte végigvédekező, de a hajrában Cyril Théréau révén lecsapó Udinesétől.


A Juve irányítása alatt tartatta az első félidőt, ám hiába próbálkozott Kingsley Coman, Mario Mandzukic, Stephan Lichtsteiner vagy épp Paul Pogba – utóbbi egy olyan pocsék szabadrúgást is bemutatott, amelytől az Andrea Pirlóhoz szokott Juve-hívek alighanem a szívükhöz kaptak –, az udineiek stabilan védekeztek. Sőt, néha (nagyon néha...) kontráztak is, a legígéretesebb lehetőség Ali Adnan, a Serie A első iraki légiósa előtt adódott, ám ő az oldalhálóba lőtt.

A Juve a második félidőben is benyomta kapuja elé az Udinesét, de az áttörés csak nem jött össze: Oresztisz Karnezisz kitolta Roberto Pereyra lövését, a vendégvédők az utolsó pillanatban mentettek egy gyors akció után, majd Mandzukic hibázott ziccert. 

Massimiliano Allegri a 65. percben pályára küldte Paulo Dybalát, de ez se hozta meg a vezetést, mivel a Juventus bőkezűen tékozolta a ziccereit – egy percen belül Mandzukic és Pogba rontott. Nagyon megbánták mindannyian, mert a 78. percben lecsapott az Udinese, úgyszólván a semmiből: Panajotisz Kone készített elő, Cyril Théréau érkezett a hosszún és közvetlen közelről betalált. Kone két perccel később majdnem el is döntötte a mérkőzést, de hibázott, a Juventus viszont hiába támadott, képtelen volt egyenlíteni. Egészen biztosan nem ilyen szezonkezdésről álmodoztak a rekordbajnoknál...

A Juventus 2013 januárja óta először veszített hazai pályán bajnokit (akkor a Sampdoriától kapott ki, 2–1-re), 47 veretlen mérkőzéses nagy sorozatát szakította meg az Udinese.

Juventus–Udinese 0–1 (Théréau 78.)

forrás: NSO