Recent comments

Friss Hírek

A Leverkusen kiejtette a Laziót

A Bayer Leverkusen meggyőző játékkal búcsúztatta a Laziót a Bajnokok Ligájából, miután a playoffkör hazai visszavágóján remek játékkal nyert.




A Lazio 1–0-s előnnyel érkezett Leverkusenbe, a futballtradíció pedig azt tartja, ez az olasz csapatoknak álomeredmény – ehhez képest a rómaiak az 48. percben már az eredmény (és a BL-csoportkör) után futottak. 

Az első félidő kulcsfigurája Hakan Calhanoglu volt, aki a Bayer szinte összes helyzetének 
kialakításában részt vállalt, és addig-addig lövöldözött, míg egyszer jókor volt, jó helyen: a 40. percben pont elé pattant a labda egy kavarodás után, be is vágta kegyetlenül a ziccert.

Fordulás után a Lazio gyorsan megint középkezdéshez vonulhatott: egy kontra során Karim Bellarabi tálalt Admir Mehmedi elé, aki egyszerűen lepattintotta magáról a nyámnyilán védekező Mauríciót, majd iszonyatos erővel a léc alá zúzta a labdát – már a Leverkusen állt továbbjutásra! Maurício megpróbáltatásai ezzel nem értek véget, a 69. percben Stefan Kiessling letarolásáért megkapta a második sárga lapját (mondhatni, nem jókor keménykedett). 

A vége is lehangoló lett az olaszoknak: a hajrában jött még egy kontra, a felívelt labda után kialakult helyzetet kettő a kettőben lejátszották a hazaiak, az ítéletvégrehajtó a végén Bellarabi volt. Kezdődhetett a főtáblás leverkuseni játékosok ünneplése – négy német csapat jutott be a csoportkörbe.

NEM BAJNOKI ÁG
Bayer Leverkusen (német)–Lazio (olasz) 3–0 (Calhanoglu 40., Mehmedi 48., Bellarabi 88.)


tj.: a Bayer Leverkusen, 3–1-gyel


forrás: NSO