Recent comments

Friss Hírek

Padoin veszi át Pirlo szerepét!

Massimiliano Allegri, a Juventus vezetőedzője szombat reggel nyilatkozott hosszabban a sajtó képviselőinek a mai meccs előtti sajtótájékoztatón, többek között a középpálya felforgatásáról, játékosok helyzetéről, sérülésekről, a bajnokság esélyeiről, valamint a nyitó mérkőzésről az Udinese ellen.




A Zebrák trénerét először is José Mourinho megjegyzéseiről kérdezték (a Chelsea portugál trénere kritizálta az olasz szakembert, mert az szerinte egész nyáron csak Oscarról és Ramiresről beszélt, holott a "Special One" már korábban jelezte, hogy legjobbjai nem eladóak), de Allegri hárította a kérdést:

"Vasárnap indul a szezon, szóval inkább a Serie A-ról beszélnék."

A bianconerik zsinórban az ötödik bajnoki címükre hajtanak, viszont már az első mérkőzés előtt sérülésekkel kell megküzdeniük, mivel Álvaro Morata, Mario Mandzukic, Sami Khedira és Claudio Marchisio is egészségügyi problémákkal küszködik.

"Normális dolog, hogy még az építkezés szakaszában vagyunk, amikor ennyi új játékos érkezett, és még fognak is, hiszen nem teljes a csapat. A klubnál mindenki jól dolgozik, teljes harmóniában vagyunk." – igyekezett nyugtatni a kedélyeket a torinóiak trénere.

"Kár ezekért a sérülésekért, főleg Khediráét sajnálom, ugyanis a ő hosszabb távra esik ki. Morata már kedden visszatér a csapathoz és Chiellini is bevethető. Mandzukic combját rúgás érte, és emiatt fájdalmat érez, az ő állapotát ma értékeljük ki.

Nem szívesen kockáztatok bevetni senkit, aki nincs jó formában, főleg a csatárposzton, mivel Fernando Llorente, Simone Zaza, Paulo Dybala és Kingsley Coman is rendelkezésre áll."

Llorentéről azt rebesgetik, hogy távozni készül, kapott ajánlatokat Spanyolországból, Németországból és Angliából is, de Allegri máshogy látja a csatár helyzetét.

"Llorente fontos része a csapatnak, és jó formában van. Nem beszéltünk az eladásáról, hiszen nincsen rá szükség. Ha Mandzukic nem fog játszani, akkor valószínűleg Llorente fog." – védte meg a vezetőedző némileg meglepő módon a baszk támadót, aki az előző szezonban többnyire a kispadot koptatta.

"Alex Sandro már velünk edz, és vasárnap már ott lesz a kispadon is. Mauricio Isla pedig szerintem maradni fog, mivel jó formában érkezett vissza hozzánk." – elemezte tovább játékosainak helyzetét a Juventus mestere.

A torinóiaknak azonban van még egy égető problémája: Andrea Pirlo posztja még mindig betöltetlen. Bár Marchisio elég jól elboldogul a szerepel, és Allegri Paul Pogbát is tesztelte ott, a vezetőedző tarsolyában még vannak ütőkártyák.

"Az Udinese ellen Simone Padoin fog a védelem előtt játszani." – jelentette ki a tréner, némileg talán sokkolva a nagyközönséget. "Játszott már ott az előző szezonban, emellett egy sokoldalú játékos, szóval úgy gondolom, hogy a jelenléte a keretben egy edző számára nagy előny." – borzolta tovább a kedélyeket Allegri, aki pár szót ejtett a holnapi meccstaktikáról is.

"Az Udinese ellen hamar magunkhoz kell ragadnunk az irányítást, hiszen az ő céljuk várhatóan az lesz, hogy tördeljék a játékot. Nekünk viszont jelen pillanatban az a fontos, hogy megszerezzük a három pontot, hiszen kemény kihívásokkal nézünk szembe a szezonban, és a maximumot kell kihoznunk a helyzeteinkből.

Ezen felül meg kell próbálnunk a legjobban helyezkedni akkor is, amikor a labda nincs játékban." – tette hozzá.

A Juventus edzőjét ezek után a bajnokság esélyeiről kérdezték. Allegri sokkal kiegyensúlyozottabb és keményebb szezonra számít, mint tavaly, miután az Inter, a Milan, a Roma és a Napoli csapatát is a Scudetto esélyesei között nevezte meg.

"A szezon hamarosan elkezdődik, és rengeteg meccs vár ránk. 38 a Serie A-ban, legalább 6 a Bajnokok Ligájában és jelen pillanatban 1 a Coppa Italiában." – vette számba Max csapatának várható fellépéseit, majd a bajnokság esélyeiről elmélkedett:

"A bajnoki címért folytatott harcról úgy vélem, hogy az Inter, a Milan és a Roma is okosan igazolt, megerősítették csapataikat, úgyhogy a Juventusszal együtt esélyesek a bajnoki címre.
Ne feledkezzünk meg a Napoliról sem, ahová az új tréner, Maurizio Sarri erős motivációval érkezett. Sikerült  egyben tartaniuk szinte az egész csapatukat, és igazoltak is párat. A Fiorentina is jó úton halad.

Úgy gondolom, hogy kiegyensúlyozottabb lesz a bajnokság, mint tavaly, szóval jól kell játszanunk, hogy megőrizzük az egyensúlyunkat. A célunk mindig csak a következő meccsre összpontosítva, a tabella első helyén érni el május 16-t."

Tény, hogy a többi nagy klub jelentősen erősödött, olyan játékosok érkeztek hozzájuk, mint mint Edin Dzeko, Carlos Bacca, Stevan Jovetic, Mohamed Salah és Luiz Adriano. Allegri azonban nem pánikol.

"A futballban sokat számítanak a számok. Ha a statisztikát nézzük, akkor olyan 75-80 rúgott és 20-25 kapott gól elég szokott lenni a bajnoki címhez. Szóval ha teljesítjük ezeket a célokat, meglesz a Scudetto." – jelentette ki, kissé sarkítva a korábbi Milan tréner.

A sajtótájékoztatón egy okos újságíró megkérdezte Allegrit arról is, hogy létezik-e nála a "második szezon szindróma", azaz hogy a Milannal és a Juventusszal is bajnok tudott lenni első évében, azonban a Rossonerinél a második szezonja nem sikerül túl fényesen, és ez kihatással lesz-e erre az évre.

"Úgy gondolom, minden év más. Az én második szezonom Milánóban egyáltalán nem volt katasztrófa, hiszen bejutottunk a Bajnokok Ligája negyeddöntőjébe, megnyertük az Olasz Szuperkupát és a végsőkig harcban voltunk a Juventusszal a bajnoki címért."

A torinóiak edzője végül kifejtette álláspontját csapata várható esélyeiről és a formációról.

"Egyáltalán nem aggódom. Reálisan nézve a dolgot, van egy új csapatom, amelynek a játékosai képesek arra, hogy ismét elhódítsák a Scudettót. Az persze normális, hogy az új játékosokkal kicsit több időbe telik formába lendülni, ehhez türelemre van szükség.

A nyáron egyes játékosok mentek, mások pedig jöttek, viszont mind másfajta tulajdonságokkal rendelkeznek. Nem gondolkodhatunk úgy, hogy egyszerűen csak lecserélünk egy távozó játékost egy másikra. Úgy kell összeraknom a csapatot, hogy a legtöbbet hozhassák ki magukból, mindegy, hogy milyen felállásban játszanak, legyen az 4-3-3, 4-3-1-2, vagy 3-5-2."

Végül vázolta, szerinte mi szükséges ahhoz, hogy csapata jól szerepeljen.

"A fontos az, hogy meglegyen a csapategység. Mindig lesznek újabb és újabb kérdőjelek, viszont a Lazio elleni Szuperkupa-győzelem nagy önbizalmat adott nekünk. Továbbá úgy gondolom, hogy a modern futballban a cserék ugyanolyan fontos elemei a játéknak, mint a kezdő tizenegy, szóval erre a szezonra mi egyértelműen erősödtünk." – zárta mondandóját a Juventus vezetőedzője.

forrás: juventuz.blog.hu