Recent comments

Friss Hírek

Mostantól minden meccs komoly téttel bír

Rudi Garcia a Verona elleni meccs előtt kijelentette, csapata remek ambiciókkal vág neki a bajnokságnak, de nem beszél a bajnoki címről.

 
A tavalyi szezonból tanulva a francia mester inkább nem beszél a bajnoki címről, mint célról, helyette a Bajnokok Ligáját célozza meg az év végére.

"A nyári meccseket teljesen másképpen kell értékelni, hiszen egyik csapat sem volt 100%-os, de azért bizonyos tapasztalatot nyújtottak, ami segít javulni."- kezdte Garcia a sajtótájékoztatót.

"Most kezdünk bele igazán a dolgokba, mostantól minden meccs komoly téttel bír, hiszen mindegyikért 3 pont jár. Egyelőre nem tudjuk, hogy milyen szinten vagyunk, de már csak erre a meccsre összpontosítunk. Azt akarom, hogy a csapat folyamatosan koncentrált legyen a meccs folyamán, mert az első meccsek mindig nagyon fontosak. Nagyon ambiciózusan kell játszanunk, a Verona sok jó játékosból áll és nekünk mindent meg kell majd tennünk, hogy a játékunkat rájuk kényszerítsük."

"Ami a bajnokságot illeti, mindig komolyak a céljaink. Azért jöttem Rómába, hogy trófeákat nyerjek és ezért minden tőlünk telhetőt meg is fogunk tenni, de az elsődleges cél a BL kvalifikáció. Második szezon óta vagyok itt és most hatalmas lelkesedést, rengeteg ígéretet és komoly meggyőződést látok. Mindenkitől - a játékosoktól, az edzőktől és a klubtól - azt kérem, hogy együtt dolgozzunk és a szurkolók pedig támogassanak bennünket. Amikor mindannyian együtt dolgozunk, akkor tesszük a legjobbat a Romának. Ezt az elmúlt két évben bebizonyítottuk. Nehéz körülmények közé érkeztem és az első év kiemelkedőre sikeredett, majd az elmúlt szezon második felében komoly problémáink voltak, de a derbin megmutattuk, hogy a nehéz időszak ellenére is oda tudjuk tenni magunkat, ha kell."

"Azért mondom ezt, mert ismerem a mostani körülményeket és megértem, hogy némi pesszimizmus van most jelen, ami talán annak is köszönhető, hogy a klub nem tudott olyan sikeres lenni a múltban, mint amit megérdemelt volna."

"Csak ismételni tudom magam, lehetnek nehéz időszakaink és ilyenkor szükség lesz a szurkolók támogatására, mert együtt erősebbek vagyunk. Róma történelme is megerősíti ezt, hiszen ez a város az egyik legtekintélyesebb a világon, amelyiknek a győzelem a végzete."

"Ami a csapatot illeti, szerencsére Maicon sérülése nem komoly, a Juventus elleni meccsre már készen áll majd. Colera már nem számítunk, ez a klub által közösen meghozott döntés."

Az újságírók megkérdezték Garciát azzal kapcsolatban, hogy csökkent-e a különbség a Juventusszal szemben, azonban a tréner az átigazolási időszak végéig nem tud ezzel kapcsolatban biztosat mondani.

"A szezon fog erre választ adni, de az elmondható, hogy a klub jó munkát végzett a csapat megerősítését illetően, azonban a piac még nem zárt be. Egy edző számára nem túl szerencsés úgy kezdeni a bajnokságot, hogy még nyitott az átigazolási piac. Szeretnénk teljessé tenni a csapatot, de most a legfontosabb a 3 pont megszerzése szombaton. Majd szeptember 1-én beszélünk az átigazolási piacról."

"Még egy balszélsőre szükség van, meg közben jött Emerson Palmieri. De egy szélső még mindig kell, Digne az egyik lehetőség, de persze jelen pillanatban csak azokra koncentrálok, akik rendelkezésre állnak. Az ambicióm nem változott mióta itt vagyok, de majd a pálya lesz a végső döntéshozó."

A Verona elleni keret: Lobont, Nainggolan, Castan, Dzeko, Totti, Salah, Falque, Pjanic, De Rossi, Ibarbo, Keita, Ljajic, Gyomber, Florenzi, Szczesny, De Sanctis, Gervinho, Paredes, Torosidis, Manolas, Ucan, Anocic, Machin Dicombo. 


forrás: asroma.hu