Recent comments

Friss Hírek

Play-Off: elődöntők 2. mérkőzés

Az elődöntők második mérkőzéseit rendezik a mai napon. 

 
A pénteki első mérkőzésen a Bologna 1-0-s előnyt szerzett magának idegenben a több sebből vérző farkasokkal szemben. 

Az első osztályba visszavágyó emiliaiak gólját Gianluca Sansone szerezte az első félidő derekánál, és a későbbiekben az Avellino hiába igyekezett, képtelenek voltak kiegyenlíteni.

Előzetes papírformáról nehezen lehet beszélni, hiszen az első mérkőzésen már minden felborult, ugyanis a Bologna 34 éves nyeretlenséget tört meg a Stadio Partenióban. Delio Rossival új erőre kapott a bajnokságot 42 forduló után csak a negyedik helyen befejező csapat, az idegenbeli győzelem után pedig hazai környezetben már szinte kötelező lenne a továbbjutás elérése. A farkasoknál visszatér az eltiltásból Mariano Arini, most viszont Fabio Pisacanét diszkvalifikálták a védelemből, miközben a csapatkapitány Angelo D'Angelo és a gólzsák Luigi Castaldo játéka továbbra is kérdéses.

Az Avellino korábban még soha nem győzött Bolognában (12 mérkőzésből hét hazai győzelemmel, öt pedig döntetlennel zárult), most enélkül elkerülhetetlen lenne a továbbjutás. Az edzőváltás óta a piros-kékek még nem találtak legyőzőre, az új mester mérlege két győzelem és két döntetlen eddig a csapat élén, ráadásul 183 perce gólt sem kaptak, az Avellinónak óriási bravúrra lenne szüksége ahhoz, hogy kiejtse valahogy őket.

18:30 Bologna-Avellino
 
A párharc első mérkőzése sokáig gól nélküli döntetlenre állt, s talán a legtöbben már azt hitték, hogy nem rezdül meg a háló a Stadio Adriatico kapui körül, ám a hajrában a delfinek kiharcoltak egy büntetőt, melyet Ledian Memushaj révén sikerült értékesíteni, így minimális előnyt szereztek a venetói visszavágóra.

A Vicenza csak a győzelemmel juthat tovább, ennek érdekében bizonyára mindent be fognak vetni, nagy segítség lehet, hogy az első meccset kihagyók támadók, Andrea Cocco és Davide Di Gennaro újra rendelkezésre állhatnak, egyedül az első számú kapust, Mauro Vigoritót kell nélkülözniük eltiltás miatt. 

Massimo Oddo kinevezése óta a Pescara háromból három meccset megnyert, ráadásul a 2005-2006-os szezon óta nem győzték le idegenben a Vicenzát, bár ezúttal már egy döntetlen is az üdvösséget jelentené számukra. 

A piros-fehérek az utolsó 15 hazai fellépésükön csupán egyszer kaptak ki, még március 28-án a bajnok Carpi ellen, ezúttal azonban nem elég nem veszíteni, hanem egyenesen győzniük kell, ha még fel akarnak jutni az első osztályba.

 21:00 Vicenza-Pescara