Recent comments

Friss Hírek

Milan: A Gazpromé lehet a 30%?

Az olasz sajtóban terjengő legújabb hírek/pletykák szerint orosz óriás vásárolná meg a jelenleg vergődő AC Milan tulajdonjogának egy részét. 


A hírek a tulajdonjog nagyjából harmadának, 30%-nak az értékesítéséről szólnak, ugyanakkor a szóban forgó vállalat érintettjei máris cáfolták a híreket. 

Jelenleg a világ legnagyobb vállalatának számít az Oroszországban listavezető Gazprom, a Föld legnagyobb földgázkitermelője. Az orosz óriáscég a Gazzetta szerint 250 millió €-t adna a szóban forgó százalékért.

Ugyanakkor a Gazprom szóvivője, Sergei Kupriyanov cáfolta a pletykákat, lényegre törően csak annyit mondott: “Nincs tárgyalás a Milannal.”

Másrészről a felkínált összeg sem tűnik túlzottan magasnak. Pénzügyi elemzések szerint a Milan értéke aktuális sikereiktől függetlenül sohasem csökkent egymilliárd euró alá, márpedig kis számolgatás után kiderül, hogy a fenti árral számolva a klub teljes értékét kb. 830 millió euróra taksálják az oroszok. 

Összehasonlításként: Eric Thohir októberben 480 milliót fizetett az Inter 70%-áért – ezt véve alapul jó pénzt keresne az üzlettel a Milan.

A klub részéről hivatalosan még senki sem kommentálta a pletykákat, ennek az is lehet az oka, hogy Barbara Berlusconi épp egy közel-keleti utazáson vesz részt, ahol többek között az Egyesült Arab Emirátusokban és Dubaiban tárgyal a klub bizonyos szponzoraival.

forrás: azzurri.co.hu