Recent comments

Friss Hírek

Azzurri: Április közepén dőlhet el Rossi sorsa

Hetek óta foglalkoztatja a Squadra Azzurra minden szurkolóját a kérdés: mi lesz Giuseppe Rossival? 


A zseniális, ámde rendívül sérülékeny csatár január legelején szenvedett újabb térdsérülést, azóta egyetlen percet sem játszott, így hatalmas kérdőjel, ott lehet-e a nyári Világbajnokságon. 

Márpedig Rossi ősszel mutatott formája alapján csont nélkül a válogatott első számú támadója lett volna, 14 góljával viszonylag simán vezette akkor a góllövőlistát. Pepito felépülését azóta napról napra aggódva figyeljük, és természetesen nincs ezzel másként Cesare Prandelli szövetségi kapitány sem.

A válogatott vezetője úgy döntött, hogy április közepén, 14-én és 15-én ül le az orvosi stábokkal tanácskozni a jelenlegi sérültek állapotáról tárgyalni, így Rossi mellett Barzagli, Abate és De Sciglio helyzete is kiértékelésre kerül majd. Amennyiben felépülnek és formába lendülnek addigra, mindannyian kulcsfontosságú szerepet tölthetnek be a válogatott nyári menetelésében – bizakodjunk tehát, hogy kedvező híreket kap április közepén Prandelli.

Ugyanakkor szinte biztosnak tűnik, hogy Francesco Totti nem lesz ott a brazíliai Vb-n, no nem sérülés, hanem szakmai döntés alapján. Prandelli a jelek szerint ragaszkodik hozzá, hogy 35 évnél idősebb mezőnyjátékost ne vigyen magával a seregszemlére, így Totti mellett többek között Toni és Di Natale neve is kiesik a kalapból. Antonio Cassano jó formája ugyanakkor a hírek szerint elgondolkoztatta Prandellit, így lehetséges, hogy Cassano a 2012-es Eb-döntő után újra címeres mezt húzhat majd. 

És végül: Prandelli az Udinesébe nemrégiben berobbanó fiatal kapus, Scuffet szereplését is figyelemmel kíséri, aki könnyen lehet hogy harcba szállhat De Sanctis-szal és Perinnel a 3. számú kapus posztjáért.

forrás: azzurri.co.hu