Recent comments

Friss Hírek

Marotta: A bajnoki versenyfutás még nem ért véget

A Juventus igazgatója, Bepe Marotta úgy véli, hogy az olasz bajnoki versenyfutás még koránt sincsen lefutva, s bizonyos abban, hogy a legfőbb kihívónak számító AS Roma nem érzi majd meg a könyöklésért négy mérkőzésre szóló eltiltással büntetett fiatal támadó, Mattia Destro kiesését, így a fővárosi klub mindaddig veszélyt jelent, míg matematikai esélye marad a Scudetto elhódítására..



 
"Destro egy kis bajnok, de a Roma nem fogja megérezni a hiányát, mivel kiváló csapatuk van." - nyilatkozta Marotta egy beszélgetésen, amelyet Varese városában, az Insubria Egyetemen tartottak.

"A klubjuk rendkívül motivált, jó játékot nyújtanak együtt, s pótolni fogják a hiányát. Megnyugtató előnyünk van az élen, amelyet megerősítettünk egy kiváló szezonban, azonban még tizennyolc pont szerezhető, így a versenyfutás nem ért véget a Scudettóért."


"Három szezon óta mi diktáljuk a tempót, s ez órási terhet ró a csapatra, azonban, köszönhetően Antonio Conténak, megőriztük pozíciónkat az élen, s még tovább ott is szándékozunk maradni."

"Carlos Tévez és Fernando Llorente harmincegy gólon osztozkodik, s úgy vélem, hogy mindketten megérdemelnék, hogy elutazzanak a világbajnokságra."

Természetesen szóba került a Juventus Stadium is, amely követendő példaként lebeg az olasz klubok előtt.

"Ez egy követendő példa. A legtöbb olasz stadion olyan, mint egy katedrális a sivatagban, s csak a játéknapokon vannak kihasználva. A mi stadionunknak saját mindennapi élete van, s a játéknapokon nem csupán a mérkőzés erejéig fogadja a nézőket, akik számos élvezetes órát tölthetnek itt el együtt."

"A vezetőségnek szociális felelőssége is van a srácok felé az ifjúsági akadémián, akik abban reménykednek, hogy profi játékosokká válhatnak, azonban az olasz labdarúgásban ez a lehetőség száz fiatalból csupán háromnak adatik meg. Ezért szerettünk volna az első olyan olasz klubbá válni, amely saját kollégiumot létesít annak érdekében, hogy biztosítsa a lehetőséget, hogy a fiatalok tanulhassanak is a sporttevékenység mellett, s a diploma felé segíthessük őket." 

Marottát arról is megkérdezték, hogy kik voltak a kedvenc alakjai a labdarúgás történelméből.

"Véleményem szerint Pelé és Maradona voltak a legnagyobb játékosok, míg ami az edzőket illeti, Sir Alex Fergusont mondanám, nem csak azért amit megnyert, hanem mert egy egész korszakot töltött a csúcson."

forrás: juventuz.blog.hu