Recent comments

Friss Hírek

Figo: A kluboknak változniuk kell az európai sikerhez

Luis Figo nemrégiben úgy nyilatkozott, hogy véleménye szerint az olasz klubok európai sikertelenségének az oka az olasz kultúrában keresendő, és ennek változnia kell ahhoz, hogy a jövőben jobb eredmények születhessenek.


A Juventus az egyetlen olasz csapat, amely idén még versenyben van az európai kupákban, de legalább az első meccset követően továbbjutónak tűnik az Európa Liga negyeddöntőjében, a többi olasz együttes már korábban kiesett az összes kontinentális klubtornából.

Az Inter egykori középpályása, Luís Figo számára a probléma nyilvánvaló már több éve, és a játékos úgy véli, hogy mindennek az oka a legmagasabb szinteken keresendő.

„A probléma nem idén mutatkozott meg először, azonban a probléma elemzéséhez több szezonnyit kell visszamenni az időben.” - idézte a keddi Gazzetta dello Sport a portugál játékos szavait.

„A Serie A kemény bajnokság, azonban Olaszország egy különleges kultúra otthona, az emberek nagyon egyedi látásmóddal rendelkeznek a focit illetően.

forrás: juventuz.blog.hu


A helyzet teljesen más Európában, az európai futball teljesen különbözik az olasztól. Európai kupákban a győzelem gondolatával kell pályára lépni, nem elégséges jól teljesíteni taktikai szempontból. A probléma gyökerei a kultúrában keresendők.

Először is, jó játékosokat kell leigazolni, ez azonban mindig a rendelkezésre álló bevétel függvénye. Aztán fontos a játékstílus adaptálása.

Nem gondolom, hogy valami gond lenne az olasz mentalitással, nekem is tetszik, azonban ezt módosítani kell az európai elvárásoknak való megfeleléshez.

A Juventus? Nagyszerű játékosok vannak a klubnál, jó nevű és tehetséges futballisták, és az az igazság, hogy a Bajnokok Ligájában nem teljesítettek jól.

Néha egy-egy szezonban ez előfordulhat, talán csak véletlen eredménye, azonban a tény nemigen vitatható, hogy az olasz csapatok már nem meghatározó tényezők Európában.

Az olasz futballért felelős személyeknek pedig kötelességük ezen elgondolkodni.” - zárta az interjút Luís Figo az evidens következtetés levonásával.