Recent comments

Friss Hírek

Conte: A többség azt akarja, hogy kiessünk

A Juventus kettős győzelemmel jutott be a legjobb négy közé az Európa Ligában. 


A Zebrák az idegenbeli 1-0 után hazai környezetben 2-1-re legyőzték a Lyont. Antonio Conte érdekesen értékelt a lefújást követően.

A Juve szakvezetője kijelentette, noha csapata Európa Liga-diadala nagyot lendítene az olasz focin, az országban nem igazán foglalkoznak a Juventus EL-menetelésével. Az elmúlt öt évben jelentősen csökkent Olaszország UEFA-együtthatója, az EL-siker ezen segítene. Itália jelenleg a negyedik az európai rangsorban, Spanyolország, Anglia és Németország mögött, éppen csak megelőzve Portugáliát.

"Olaszországban senki sem törődik a rangsorral. A többség azt akarja, hogy kiessünk. Az emberek a Juventus mellett állnak vagy ellene szurkolnak. Nem országos ügy, ez a kérdés a helyi büszkeségről szól. Nem fognak minket támogatni most az Inter helyett, így nem leszünk képmutatóak és mondjuk azt, hogy szeretnénk felvidítani az Inter szurkolóit" - fogalmazott Conte.

A találkozó negyedik percében Andrea Pirlo remek szabadrúgásgóllal szerzett vezetést a Juventusnek, de Jimmy Briand a 18. percben egyenlített, végül Samuel Umtiti öngóljával nyert az öreg Hölgy.

"Elaludtunk a Lyon góljánál. Ilyen egyszerű. Azt hittük hogy könnyű meccs lesz. Szeretném, ha mindenki emlékezne rá, hogy folyamatosan harcolni kell" - fűzte hozzá a tréner.

"A vereség ellenére büszke vagyok a játékosaimra. A szünetben úgy éreztük, közel állunk a meglepetéshez mert egy csak gól kellett volna, és volt rá esélyünk. Mindig csalódást keltő kiesni egy sorozatból, de el kell ismerünk a Juventus fölényét, még akkor is, ha a két meccsen nem volt akkora különbség a csapatok között. Nem bánok semmit a visszavágóval kapcsolatban, talán az első mérkőzés sikerülhetett volna jobban" - mondta Rémi Garde, a Lyon főnöke.

forrás: hatharom.com