Recent comments

Friss Hírek

Conte: A Scudettot még nem nyertük meg

Három hónap után első, mérkőzés előtti, sajtótájékoztatóját tartotta meg a vinovoi Juventus Centerben Antonio Conte vezetőedző.




A tréner még januárban döntött úgy, hogy nem nyilatkozik a sajtónak a Serie A-mérkőzések előtt, habár kötelességből válaszolt a zsurnaliszták kérdéseire az Európa Liga-összecsapásokat megelőző nap.

„Miért döntöttem most így? Már csak hat mérkőzés van hátra a szezonból, eleget pihentettem a hangomat, így beszélni fogok az idény hátralévő részében” – mosolygott Conte. „A Scudettot még nem nyertük meg, ezt újra és újra elmondom, hiszen az emberek szerint a versenynek már vége. Tudtam, hogy egészen a végéig kiélezett harcot fogunk vívni a Romaval. A lehető legjobb belátásom szerint rotáltam a csapatot, még ha olykor bíráltak is emiatt. Ne felejtsük el, hogy az Európa Ligában is jól teljesítünk és elődöntőt fogunk játszani a Benficával. Az idő engem igazolt. Mentálisan és fizikálisan is stresszes idényen megyünk keresztül. Ebben a pillanatban a Scudettoért és az Európa Ligáért is versenyben vagyunk, amelyek komoly erőfeszítéseket vesznek igénybe. Arturo Vidal velünk jön Udinébe, habár térdproblémával küszködik, játéka ma dől el.”

Contét a Roma kijelentésével kapcsolatban is kérdezték, miszerint a fővárosiak a Lega áldozatai, amiért a fegyelmi bizottság videó bizonyítékok alapján utólag büntette meg a szezon folyamán Daniele De Rossit és Mattia Destrot.

„Tudom, hogy a Juventus mit képvisel Olaszországban, vannak Juventinok és anti-Juventinok. Talán a Roma még nincs hozzászokva ahhoz, hogy egyedül ússzon szembe az árral, de nálunk ez már általánossá vált. Akkor vagyunk szerethetőek, amikor szenvedni látnak bennünket, de most a minket illető helyet foglaljuk el. Ennek és minden ezzel járó dolognak örülünk. Hogy néhány ember szerint a játékvezetők jelentik a különbséget a Juventus és a Roma között? Erre hadd ne válaszoljak. Aki a Juventus-szal szembe találkozik, élete legjobb formáját nyújtja. Ehhez is hozzászoktunk.”

Daniel Osvaldo kölcsönbe érkezett a télen a Southampton együttesétől és vélhetően vissza is tér a szezon végeztével, miután egyre kevesebbet játszik jelenlegi csapatánál.

„Csak pozitívan tudok beszélni Osvaldoról, hiszen dolgozik és remekül alkalmazkodott. A szezon végéig segíteni fog bennünket céljaink elérésében. A jövőm? Erről per pillanat felesleges beszélnem. Inkább arra összpontosítok, hogy a lehető legjobban fejezzük be a szezont.”

Tv: Udinese-Juventus Digi Sport 1  20.45

forrás: juventushungary.hu