Recent comments

Friss Hírek

Conte: Fontos a jó kezdés

A Bianconeri mestere szerint a ma esti, Stade de Gerlandban megrendezésre kerülő mérkőzés kritikus lesz a továbbjutás szempontjából.



A Lyon stadionjában adott sajtótájékoztatója során Conte elmondta, hogy egy csütörtöki jó eredménnyel a csapat jó helyzetből várhatná az egy hét múlva esedékes torinói visszavágót.

“Azzal a tudattal fogunk pályára lépni ellenük, hogy tudjuk, a párharc első mérkőzése nagyon fontos a végső kimenetel szempontjából. Azt remélem, hogy a Napoli elleni vereség visszaadta nekünk az erőt, amivel a lehető legjobban tudunk a célegyenesbe fordulni. Az egész csapattól nagyszerű teljesítményt várok.”

A Serie A éllovasának ellenfele az a Lyon lesz, amely minőségi játékosokból áll, különösen a csatársorban.

“A Lyon az egyik legjobban felépített francia klub. Az elmúlt évek során számos bajnoki címet nyertek és nagyon jó játékosaik vannak. Úgy vélem, hogy a legjobb játékosaik a csatársorban találhatóak. A csatáraik nemcsak minőségiek, Gomis és Lacazette nagyon erősek is. Megcsináltuk a házi feladatunkat, ismerjük az erősségeiket, és úgy vélem, hogy néhány gyenge pontjukat is felfedeztük.”

Annak ellenére, hogy a Juventus az egyetlen még versenyben lévő olasz csapat Európában, Conte felhívta a csapat figyelmét, hogy egy pillanatra felejtsék el a bajnokságot, és csak az előttük álló feladatra koncentráljanak.

“Boldognak kellene lennünk, hogy mi vagyunk az egyetlen olasz csapat Európában, de érezzük a nyomást is, mivel vissza kellene állítanunk az olasz labdarúgás presztízsét. Teljesen az Európa Ligára koncentrálunk, így csak a Lyon elleni párharc jár az eszünkben, semmi más.”

Kora délután az ellenfél edzője, Remi Garde is nyilatkozott a sajtónak, és a Juventust egy “megmászandó hegynek” nevezte, akit az arab pénzből szupercsapattá alakított Paris Saint Germain-hez hasonlított. Conte örült a szép szavaknak.

“A célunk, hogy a hegy leküzdhetetlen legyen. Büszkék vagyunk rá, hogy a PSG-hez hasonlított minket, aki az egyik legjobb francia csapat. Jó érzés, amikor a Lyonhoz hasonló csapatok ismerik el a munkánkat, akik néhány évvel ezelőtt még jóval előttünk jártak.”

Tv: Story4 21.05 (élő)

forrás: Juventusfc.hu