Recent comments

Friss Hírek

Azzurri: Cassano és Rossi is ott van a behívottak között

42 játékost trombitált össze Cesare Prandelli, az olasz válogatott szövetségi kapitánya. 


A pontosan 2 hónap múlva kezdődő Vb előtt már mindenki lázban ég, a kapitányoknak azonban hatalmas terhet jelent ez az időszak, hiszen a következő néhány hétben kell dönteniük keretük végső összetételéről. 

Éppen ebből az okból kifolyólag tűzött ki Prandelli két napos találkozót jövő hét hétfő-keddre, azaz április 14-re és 15-re. A két nap során összesen 42 olasz labdarúgó jelenik majd meg Converciano-ban. A meghívottak még nem a bő Vb-keret tagjai, csupán különböző ellenőrzések, felmérések céljából érkeznek: 

Prandelli a két nap során szeretné kiértékelni az állapotukat mind aktuális forma, mind fizikai állapot szempontjából, valamint nyilván számos egyéb tényezőt is figyelembe véve igyekszik majd képet kapni róla, hogy kikből is kellene összeállítania végső névsorát a nyári seregszemlére.

A játékosok nagy része már a teszt első napján megérkezik, azonban a Milan, valamint a hétfőn még egymással meccselő Juventus és Udinese játékosai csak kedden csatlakoznak, a külföldön vitézkedő játékosok pedig egyáltalán nem fognak megjelenni, a FIFA naptárával ugyanis nem tudott dűlőre jutni Prandelli.

Több abszolút újonc is ott lesz a 42 játékos között, akik még sosem voltak felnőtt válogatottak, így a Verona középpályása, Romulo, illetve a Sassuolo idén berobbanó fiatalja, Berardi is meghívót kaptak. Lesznek nagy visszatérők is: El Shaarawy és Rossi hosszú sérülésük után bizakodhatnak a Vb-részvételben, míg Antonio Cassano a 2012-es Eb óta nem volt a keret tagja. 

A sokak által keretbe követelt veterán játékosok közül Totti, Toni, Maggio és Di Natale nem vesznek részt az ellenőrzésen.

Íme a teljes lista:

Első csoport (hétfő): 

Kapusok: Bardi (Livorno), Mirante (Parma), Perin (Genoa). 

Védők: Astori (Cagliari), Darmian (Torino), De Silvestri (Sampdoria), Paletta (Parma), Pasqual (Fiorentina), Ranocchia (Inter). 

Középpályások: Aquilani (Fiorentina), Baselli (Atalanta), Bernardeschi (Crotone), Bertolacci (Genoa), Bonaventura (Atalanta), Candreva (Lazio), De Rossi (Roma), Florenzi (Roma), Parolo (Parma), Romulo (Verona). 

Támadók: Berardi (Sassuolo), Cassano (Parma), Cerci (Torino), Gabbiadini (Sampdoria), Gilardino (Genoa), Immobile (Torino), Insigne (Napoli), Rossi (Fiorentina), Zaza (Sassuolo).

Második csoport (kedd): 
Kapusok: Buffon (Juventus), Scuffet (Udinese). 

Védők: Abate (Milan), Barzagli (Juventus), Bonucci (Juventus), Chiellini (Juventus), De Sciglio (Milan). 

Középpályások: Marchisio (Juventus), Montolivo (Milan), Pirlo (Juventus), Poli (Milan). 

Támadók: Balotelli (Milan), El Shaarawy (Milan), Osvaldo (Juventus).

forrás: azzurri.co.hu