Recent comments

Friss Hírek

Montolivo: Készen állunk a BL-selejtezőre

Riccardo Montolivo tavaly nyáron ingyen érkezett a Milanhoz, miután lejárt a szerződése a Fiorentinánál. 


Mint ismert, a korábbi csapatkapitány, Massimo Ambrosini elhagyta a piros-feketéket, így új kapitányt kellett választani.

A választás Montolivóra esett.

Montolivo összesen 39 tétmérkőzésen lépett pályára a Milanban és 4 gólt szerzett. 

Az új idényre való felkészülés során  eddig 2 mérkőzésen játszott, mivel az olasz válogatottal részt vett a Konföderációs kupán és később csatlakozott a kerethez. 

“Jól vagyok, egy kis pihenést követően mindig jó érzés játszani. A nemzeti válogatottakkal szerepelt játékosok hátrányban vannak a többiekkel szemben, de van időnk ezen változtatni. Biztos vagyok benne, hogy készen állunk a Bajnokok Ligája selejtezőjének rájátszására” – mondta a Milan csapatkapitánya csütörtökön.

“Versenyképes csapattal fogunk találkozni a BL play-off körében, de csak magunkra kell koncentrálni és megfelelően felkészülni a találkozóra. Sokkal jobban állunk, mint egy évvel ezelőtt. Jelenleg csapatként működünk és ez nagyon fontos. Az edző ismeri a játékosok erősségeit és gyengeségeit. 

De Jong? Ő az egyik legjobb formában lévő játékos. Fontos “érkező” a csapat számára. 

Poli? Ő olyan játékos, aki nagyon hasznos lesz számunkra. Silvestre? Jól játszott a Chelsea ellen. Még csak most csatlakozott a kerethez, de már rögtön jól illeszkedik a csapat szerkezetéhez. 

Én játékmesterként? Mindenben rendelkezésére állok az edzőnek. 

El Shaarawy? Ő egy fiatal tehetséges srác, rengeteget fejlődött. Türelmesnek kell lenni a fiatal játékosokkal és bizalmat kell szavazni nekik, így sokat fejlődhetnek.”

“A 2014-es VB? A világbajnokság még messze van, kizárólag a BL rájátszására koncentrálunk. Az olasz válogatottban való szereplésem attól függ, hogy hogyan teljesítek a Milanban. 

Milyen érzés kapitánynak lenni? Viselni a karszalagot nagy felelősséggel jár, de egyben nagy megtiszteltetés számomra, különösen, ha arra gondolok, hogy előttem milyen legendák viselték a csapatkapitányi karszalagot” – fejezte be.

A Milan a következő napokban visszatér Milanellóba, ahol a játékosok folytatják a felkészülést a Bajnokok Ligájára ill. a bajnokságra.

forrás: acmilan.hu