Recent comments

Friss Hírek

Rossi és Pizarro góljával nyert a Fiorentina

A Fiorentina 2–1-re nyert hazai pályán a Catania ellen az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 1. fordulójának záró mérkőzésén.


Szép számú közönség látogatott ki a firenzei Artemio Franchi Stadionba, és már a 14. percben örülhettek a Fiorentina-hívek, Giuseppe Rossi ugyanis okosan helyezett a jobb alsó sarokba Juan Cuadrado passza után. A Villarrealtól igazolt 26 éves olasz válogatott támadó 2011 októbere után volt újra eredményes bajnoki meccsen (akkor még a spanyol csapat színeiben talált be), a Serie A-ban pedig 2297 nap után szerzett gólt újra (2007-ben még Parma-játékosként a Messina ellen ünnepelhetett).

A kilenc argentinnal felálló Catania azonban nem zuhant össze a korán kapott góltól, és a 22. percben némileg váratlanul egyenlített, mégpedig Pablo Barrientos találatával.

A vendéggólban David Pizarro is benne volt, ám a hazaiak chilei középpályása gyorsan javította hibáját, midőn egy szép csel után kilőtte a bal felső sarkot. Egyébként ezt a firenzei gólt is az agilisan játszó Cuadrado készítette elő.

Rossi csatárpárja Mario Gomez volt, aki góllal tehette volna le névjegyét első olasz bajnokiján, ám hiába állt az üres kapuval szemben, a kapufa tövére rúgta a labdát.

A Bayern Münchentől vett német támadó a második félidőben sem talált be, azonban ez a pályán lévő többi labdarúgóra is igaz volt, így a Fiorentina ha a vártnál talán nehezebben is, de begyűjtötte a három pontot a nyitó forduló záró mérkőzésén.


Fiorentina–Catania 2–1 (Rossi 14., D. Pizarro 28., ill. Barrientos 22.)

forrás: NSO