Recent comments

Friss Hírek

Pazar akció és Tévez-gól hozta a Juve-sikert

Győzelemmel nyitotta címvédő hadjáratát a Juventus az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban: Antonio Conte csapata Carlos Tévez góljával nyert 1–0-ra a Sampdoria otthonában.


Laczkó Zsolt, a Samp magyar légiósa nem került be a meccskeretbe.

Az első lehetőség Andrea Pirlo nevéhez fűződött, aki a léc alá szándékozott pörkölni, ám Junior Da Costa kitolta kísérletét. Kwadwo Asamoah szöglet utáni fejesét szintén Da Costa védte, majd ismét a genovai kapus volt munkában, ezúttal Carlos Tévez lövését kellett kiszednie. 

A folytatásban hosszú ideig csak a rendületlenül szakadó esőt lehetett feljegyezni, 0–0-val fordultak a csapatok, és különösebb megerőltetés nélkül el lehetett képzelni azt is, hogy nem lesz változás.

A reménytelen darálásba aztán az 58. percben a Juventus egy egészen pazar akcióval és góllal hozott lendületet: Arturo Vidal dobta ki a labdát Paul Pogbának, aki balról középre adott, Tévez érkezett, és értékesítette a ziccert, megszerezve első bajnoki gólját a Juve színeiben. A Sampdoria védelme csak nézte a remek kombinációt...

A gól hatására a Samp ráébredt, hogy nem lesz ez így jó, de nem tudott tiszta helyzeteket kidolgozni – igaz, volt egy kőkemény Obiang-lövés, majd a 76. percben egy jobb oldali akció után kicsit eluralkodott a pánik a Juve-védelmén, de sikerült tisztázniuk végül a vendégeknek.

A Juve teljesen érthető módon úgy döntött, hogy a hajrában nem kockáztat semmit, és őrzi a 0–1-et, ami a Sampdoria támadójátékát látva teljesen reális tervnek tűnt. Pláne, hogy Castellini kiállításával a ráadásra megfogyatkozott a Samp – a genovai játékos hétpercnyi játék után kapott piros lapot... 

Maradt az eredmény, a Juventus kibrusztolta az 1–0-s győzelmet – a mérkőzésből leginkább a gyönyörű vendéggól marad meg az emlékezetben.

Sampdoria–Juventus 0–1 (Tévez 58.)

forrás: NSO