Recent comments

Friss Hírek

Szuperkupa: A Juventus könnyedén győzte le a Laziót

A Juventus hódította el az Olasz Szuperkupát, miután a Stadio Olimpicóban megrendezett mérkőzésen 4–0-ra legyőzte a Laziót.


Az első félidőt követően még csak egyetlen gól választotta el a két csapatot, de a második játékrészben a bajnoki címvédő négy perc alatt három gólt szerzett.

Sikerével a torinóiak beérték az örökranglista élén álló Milant a Szuperkupa győzelmek számát illetően.

Nehezen lendültek bele a játékba a csapatok, az első negyedórában csupán 1-1 kapura lövést lehetett feljegyezni, a félidő derekán pedig Antonio Conte úgy tűnt, hogy nehéz helyzetbe kerülhet, mert Claudio Marchisio megsérült a 21. percben. 

Az olasz válogatott játékos helyére beálló Paul Pogba azonban remekül szállt be, hiszen még csak 135 másodperce volt a pályán, amikor gólt szerzett! Andrea Pirlo állt a labda mögé, hogy elvégezzen egy szabadrúgást, gyorsan legurította a labdát Stephan Lichtsteinernek, aki a jobb oldalról középre adott, Pogba pedig fordulásból a jobb alsó sarokba lőtt hét méterről. 1–0

A gólt követően a Lazio megpróbált bátrabb támadójátékot felvállalni, de igazán nagy helyzetbe nem tudott kerülni, bár Stefan Radu lövését követően Gianluigi Buffonnak nagy védést kellett bemutatnia annak érdekében, hogy a labda ne vágódjon be a bal felső sarokba.

A második játékrész eleje sem hozott különösebb izgalmakat, de azt követően a Juventus négy perc alatt eldöntötte a mérkőzés sorsát. Az 52. percben egy villámgyorsan végigvitt kontrát követően Giorgio Chiellini talált be Lichtsteiner passzát követően, úgy, hogy fél perccel előtte még Miroslav Klose elől kellett mentenie a torinói védőknek. 2–0 

Két perccel később Lichtsteiner került főszerepbe, remek ütemben tört be a tizenhatoson belülre, a Mirko Vucsinicstől kapott labdát pedig lazán, jobb külsővel gurította be a bal alsó sarokba. 3–0 

Két perccel később jött az újabb tőrdöfés a teljesen szétesett Laziónak. Lichtsteiner, majd Pogba lövését fogta bravúrral Federico Marchetti, ezt követően azonban nem tudta fogni Carlos Tévez lövését, aki okosan helyezte a labdát a jobb alsó sarokba. 4–0

Ekkor a lényeges dolgok már eldőltek, a laziónak már csak az lebeghetett a szeme előtt, hogy a becsületgólt megszerezze, de Klose nem tudott élni a lehetőségével, így tovább tart a német csatár továbbra is nulla gólnál tart a Juventus ellen.

A bajnoki címvédő sikerével pedig beérte a Milant a Szuperkupa-győzelmek számát illetően, mind a két együttes hat-hat sikernél tart. 

JUVENTUS–LAZIO 4–0 
Gólszerző: Pogba (23.), Chiellini (52.), Lichtsteiner (54.), Tévez (56.)

forrás: NSO