Recent comments

Friss Hírek

A Napoli, a Roma és a Lazio is győzelemmel kezdett

A Napoli 3–0-ra nyert hazai pályán Marek Hamsík vezérletével a Bologna ellen az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokság nyitó fordulójában.  



Szintén győzelemmel kezdett a két római csapat, a Lazio és az AS Roma. 

Rafa Benítez és José Callejón debütálása is remekül sikerült a Napoliban, a spanyol edző csapata egyértelműen a Bologna fölé nőtt, a gárda első gólját pedig Callejón szerezte, aki Marek Hamsík lövése után érkezett jó ütemben a kipattanóra. Hamsík ezt követően még inkább főszerepbe került, ugyanis az első félidő hosszabbításában, majd a fordulás után is betalált. A Garics Györgyöt végig a soraiban tudó Bolognának a második félidőben voltak próbálkozásai, de Pepe Reina kapott gól nélkül tudta le első tétmérkőzését a Napoli kapusaként. A Callejónnal együtt Madridból érkező Raúl Albiol és Gonzalo Higuaín is kezdőként kapott helyet a hazaiaknál, utóbbinak csak a gól hiányzott a tökéletes debütáláshoz, egyébként nagy kedvvel, veszélyesen játszott.

Napoli–Bologna 3–0 (Callejón 32., Hamsík 45+2., 64.)


A Romában az új fiúk közül Morgan De Sanctis, Maicon és Mehdi Benatia is kezdett, Gervinho viszont – az állítólag a Tottenhambe tartó Erik Lamelához hasonlóan – csak a kispadon kapott helyet. A „farkasok" az első félidőben nem tudták feltörni az újonc Livorno védelmét, a másodikban viszont Gervinho beállása után rövid időn belül kétszer is betaláltak, Daniele De Rossi és Alessandro Florenzi révén. Előbbi 25 bajnokin át tartó személyes gólcsendet tört meg. A Roma 2–0-ra nyert új edzője, Rudi Garcia irányításával.

 Livorno–Roma 0–2 (De Rossi 65., Florenzi 68.)


Az Udinese csütörtökön az Európa-liga selejtezőjében hazai pályán kapott ki 3–1-re a cseh Liberectől, Francesco Guidolin fiainak pedig a Lazio otthonában sem termett babér. A Lazio első bajnoki gólját Hernanes szerezte – csakúgy, mint a legutóbbi idényben –, majd nem sokkal később Antonio Candreva tizenegyesből növelte a fővárosiak előnyét.
A vendégeknek a második játékrészben a szépítés összejött, az egyenlítés viszont nem, így mindkét római alakulat három pontot szerzett a bajnoki rajton.


Lazio–Udinese 2–1 (Hernanes 13., Candreva 16. – 11-esből, Muriel 61.)


Cagliari–Atalanta 2–1 (Nianggolan 28., Cabrera 63., ill. Stendardo 27.)

Parma–Chievo 0–0

Torino–Sassuolo
2–0 (Brighi 40., Cerci 64.)


forrás: NSO