Recent comments

Friss Hírek

Napoli: Zuniga marad, Astori és Mascherano érkezhet

Mozgalmas nyarat produkál a Napoli, a déliek edzőjük mellett sztárcsatárukat is lecserélték, valamint számos nagy névvel erősítették meg keretüket, elsősorban a spanyol La Ligát gyengítve a transzferekkel.


Rafa Benítez vezetőedző vadászata azonban nem ért még véget, az újdonsült tréner további klasszisokat csábítana a csapathoz, egyet pedig a jelek szerint sikerül ott tartania.

Juan Camilo Zuniga néhány hete még szinte biztos távozónak tűnt, a kolumbiai szélső iránt a Juventus érdeklődött. 

A villámléptű Zuniga szerződése jövő nyáron lejár, ő maga pedig nyilatkozatai alapján váltani szeretett volna és a Juvénál képzelte el a jövőjét, így minden egy irányba mutatott. A dolgok folyásában azonban változás állt be, miután az anyagiakban nem tudott megegyezni a két klub, Zuniga pedig, miután kezdte belátni, hogy a klubváltásból nem lesz semmi, gyorsan visszatáncolt korábbi szavaitól.

"Soha nem mondtam, hogy el akarom hagyni Nápolyt. Sőt, mindig is azt mondtam, hogy igazi nápolyinak érzem magam. Négy éve érkeztem a városba és rögtön otthon éreztem magam. Jó helyem van itt, de természetesen a Juventus érdeklődése is nagyon megtisztelő. Jól kijövünk Benítezzel, alig várom már a szezon kezdetét." - nyilatkozta a szélső a Gazzetta dello Sportnak, lezárva ezzel a vele kapcsolatos találgatásokat.

Ami a további érkezőket illeti: Matri ügye a hírek szerint a finisébe érkezett, ha a Liverpool nem tesz keresztbe, 2-3 napon belül döntés születhet. Rajta kívül egy középpályást és egy védőt szemelt ki magának a Napoli. 

Előbbi Spanyolországból, a Barcelonától érkezne: Javier Mascherano az érintett, aki korábban a Liverpoolnál már dolgozott együtt Benítezzel. A korábban csak őrült spekulációnak tűnő felvetés a jelek szerint mégsem megvalósíthatatlan a gyakorlatban.

"Benítez egy nagyszerű edző, vele nagyon, nagyon jól éreztem magam. Sokkal tartozom neki, nagyon fontos szerepe volt a karrieremben. A Napoli? Olaszország? Nem mondom, hogy nem tetszene... azonban most a Barcelona játékosa vagyok." - nyilatkozott Mascherano a minap lejátszott olasz-argentin barátságos meccs után. A 29 éves játékos a védelemben és a középpályán is bevethető, Benítez 4-2-3-1-es hadrendjébe tökéletesen illeszkedne.

A másik lehetséges érkező a Cagliari válogatott hátvédje, Davide Astori. A 25 éves bekk a Serie A egyik kiválóságává nőtte ki magát az elmúlt években, ennek köszönhetően az ország legnagyobb klubjai próbálták már megszerezni őt.

Ez végül a Napolinak sikerülhet: a Gazzetta szerint 13 millió €-s ajánlatot tettek a Cagliarinak, amely összeg összhangban van a Cellino elnök úr által elképzelt díjért. A déliek 4 éven át évi 1 milliós fizetést kínálnak neki, így hát könnyen lehet, hogy végül Astori is Nápolyban köt ki, összehozva ezzel a Serie A egyik legütősebb védelmét...

Ezen hírek alapján valahogy így festhetne a jövő évi Napoli (véleményünk szerint bivalyerős) kezdőcsapata:

Reina - Maggio, Albiol (Cannavaro), Astori, Armero (Zuniga) - Inler (Behrami), Mascherano - Callejón (Insigne), Hamsik, Mertens - Higuain (Matri).

forrás: azzurri.co.hu