Recent comments

Friss Hírek

BL: Már nem lehet hibázni, a tét a csoportkörbe jutás

Szerda este rendezik a Bajnokok Ligája play-off körének visszavágóit.  



A Milan hazai pályán, a San Siróban fogadja a holland PSV Eindhovent. Az első mérkőzés eredménye 1-1 lett Eindhovenben.

Augusztus 9-én sorsolták ki a BL play-off körének mérkőzéseit. A Milan a PSV Eindhovent kapta ellenfélként. Az első mérkőzést augusztus 20-án rendezték Eindhovenben. A Milan a 15. percben El Shaarawy révén szerezte meg a vezetést, majd a 60. percben Matavz egyenlített, így 1-1-es végeredmény született.

Három nappal ezelőtt a Milan már pályára lépett a Serie-A-ban is. Az ellenfél az újonc Hellas Verona volt. A rossoneri csúfos, 2-1 arányú vereséget szenvedett a többek között Luca Tonit is a soraiban tudó Veronától. A piros-feketék gólját Andrea Poli szerezte a 16. percben.

Massimiliano Allegri, a Milan vezetőedzője kijelölte keretét a mérkőzésre. 

A keretben nem szerepel sérülés miatt Luca Antonini, Gabriel, Jherson Vergara, Giampaolo Pazzini és Daniele Bonera neve, valamint Bakaye Traoré is kimaradt.

Íme a Milan kerete: Christian Abbiati, Marco Amelia, Ferdinando Coppola; Ignazio Abate, Kevin Constant, Philippe Mexés, Matias Silvestre, Cristian Zaccardo, Cristian Zapata; Kevin-Prince Boateng, Bryan Cristante, Nigel De Jong, Urby Emanuelson, Riccardo Montolivo, Sulley Muntari, Antonio Nocerino, Andrea Poli; Mario Balotelli, Stephan El Shaarawy, M’Baye Niang, Andrea Petagna, Robinho.


A várakozások szerint a Milan 4-3-3-mas felállásban fog játszani. A kapuban Christian Abbiati, a védelembe Ignazio Abate, Cristian Zapata, Philippe Mexés és Mattia De Sciglio kezdhet. A középpályát Riccardo Montolivo, Nigel De Jong és Sulley Muntari alkothatja, míg a támadók Kevin-Prince Boateng, Mario Balotelli és Robinho lesz. Ebben az esetben kimaradhat a Hellas Verona ellen kiválóan játszó Andrea Poli, valamint a PSV elleni odavágó meccsen gólt szerző Stephan El Shaarawy.

Íme a Milan várható kezdőcsapata: Abbiati – Abate, Mexés. Zapata, De Sciglio – Montolivo, De Jong, Muntari – Boateng, Balotelli, Robinho.

Az eindhoveni klub a felkészülési időszakban a Fenerbahcét és a Hannovert is legyőzte. A bajnokság a PSV számára augusztus elején kezdődött meg. A PSV jelenleg a tabella 2. helyén áll, a mérleg 4 mérkőzésen 3 győzelem és 1 döntetlen. 

A holland klub legyőzte az ADO Den Haag-t (2-3), a NEC-t (5-0) és a Go Ahead Eagles-t (3-0) is, míg a Heraclesszel (1-1) döntetlent játszottak.

A PSV a BL-selejtezőjének 3. körében már mérkőzést játszott, a Zulte-Waregem ellen kettős győzelemmel (2-0 illetve 0-3) jutott tovább, összesítésben 5-0-val.

Philip Cocu, a PSV Eindhoven vezetőedzője kijelölte 22 fős utazó keretét.

Íme a PSV kerete: Dolce, Tyton, Bertrams; Zanka, Rekik, Bruma, Maher, Toivonen, Scarso, Matavz, Wijnaldum, Locadia, Arias, Joseph Son, Willems, Narsingh, Bakkali, Van Ooijen, Depay, Brenet, Hendrix, Park.


A gazzetta.it szerint a PSV 4-1-4-1-es felállással kezd majd, többnyire a védekezésre fektetik a hangsúlyt. A kapuban Zoet kezdhet, a négy védő Brenet, Bruma, Rekik és Willems lesz. A védekező-középpályás Schaars, míg a középpályások, Park, Wijnaldum, Maher és Depay. Az előre tolt támadó Matavz lesz.

Íme a PSV várható kezdőcsapata: Zoet – Brenet, Bruma, Rekik, Willems – Schaars – Park, Wijnaldum, Maher, Depay – Matavz.

A két csapat története során 7-szer találkoztak a felek. A mérleg 3 Milan és 2 PSV győzelem, valamint 2 döntetlen. Ezeken a mérkőzéseken a Milan 8, a PSV 6 gólt szerzett.

A játékvezető az angol nemzetiségű Mark Clattenburg lesz. Az asszisztens Stephen Child és Simon Beck, míg a gólvonali bírók Lee Probert és Kevin Friend lesznek. A 38 éves Clattenburg 2006-óta nemzetközi bíró. Összesen 9 mérkőzést vezetett a csoportkörben és 4-et a selejtezőkben. 

Clattenburgnak még nem volt alkalma vezetni sem a Milannak, sem pedig a PSV-nek mérkőzést, de már olasz ill. holland csapatok találkozóin is fújt.

A Milan jelenlegi keretéből 4 játékos játszott összesen több mint 30 Bajnokok Ligája mérkőzést: Mexés (48 meccs), Abbiati (47), Robinho (39), De Jong (38). A PSV a 2013/2014-es idényben 3 mérkőzést játszott a BL-ben. A 3. fordulóban a Zulte-Waregem ellen két mérkőzést, ill. a Milan ellen egyet. A csoportmérkőzéses statisztikák szerint a Milan az elmúlt 11 idényben 10-szer vett részt a BL-csoportkörébe. A PSV a 2008/2009-es szezon óta nem szerepelt a csoportkörbe. A PSV összesen 13-szor vett részt a csoportkörben, köztük 1997. és 2008. között 12-szer.

forrás: acmilan.hu