Recent comments

Friss Hírek

Conte: Győzzön a jobbik!

Antonio Conte az esti Szuperkupa-találkozó előtti sajtótájékoztatón beszélt a mérkőzéssel kapcsolatos várakozásairól, úgy gondolja, hogy a párharcnak nincs esélyese, „győzzön az, aki a pályán mutatott teljesítményével jobban megérdemli.”


„Nem hinném, hogy lenne favorit. Én mindössze annyit remélek, hogy a kupát felemelő csapat meg fogja azt érdemelni és nem szimpla szerencsésként fogják őt elkönyvelni. Tisztelem a Laziot és az edzőjüket is, kicsit lenéző lenne részemről, ha csak egy játékost választanék ki, akinek örülnék, ha holnap nem lenne a pályán.”

Antonio Conte harmadik idényét kezdi meg a Juventus edzőjeként, első két évében bajnoki címig vezette a csapatot, melyet magáénak is érez.

„Ez a harmadik évem, komoly probléma lenne, ha ez nem az én Juventusom lenne. Kemény egy hónapos előszezonon vagyunk túl, vakon bízom a játékosaimban, ugyanis soha nem fogom elfelejteni, hogy ők segítettek bajnoki címhez az első két szezonomban.”

A Juventus azonban az előszezonban mutatott teljesítménye alapján nem sok jóra számíthat az idei szezonban, természetesen mindenki tudja, hogy a felkészülési mérkőzések nem létfontosságúak.

„Egy ilyen mérkőzésre három nap alatt felkészülni nem a legnagyobb öröm, azonban ugyanezzel a problémával küzd Petkovic csapata is, így nem lehetnek kifogások egyik oldalról sem. Egy kupáért fogunk versengeni, azonban nem szeretném, hogy a Juventus győzelmét mindenki természetesnek, míg a Lazioét pedig bravúrnak tekintené. Két erős csapat fog egymással szembenézni, mindkét csapatnak meg van az esélye győzelemre.”

„A dolog, ami önbizalomra ad okot számomra, hogy ismerem a játékosaimat, így nyugodt vagyok. Két éve dolgozom velük, így már van garanciám a profizmusukra, valamint emberileg is ismerem őket.”

Elég sok szó esett az olasz médiában Fernando Llorentéről, egy újságban megjelent cikk szerint ugyanis nem elégedett a spanyol játékával Conte. Ennek az igazságalapját azonban a játékos már tagadta, most maga az edző is megtette.

„Egyetlen ember problémáira koncentrálni egyáltalán nem helyénvaló, mi egy csapatként játszunk – ahogyan csapatként is nyertük meg a scudettot. 

Nevetségesnek tartom a média próbálkozásait, hogy nehéz helyzetbe hozzák Llorentét. Három hete érkezett, keményen dolgozik – ami számomra a legfontosabb –, ráadásul egy éven keresztül alig kapott játéklehetőséget. Elkerülhetetlen, hogy egy játékos ilyen körülmények mellett ne ütközzön problémákba.”

„Jól ismerjük őt, szerencsések és okosak voltunk, hogy a Bosman-szabály értelmében leigazoltuk, most próbáljuk beilleszteni őt a rendszerünkbe. Azért némi tiszteletnek is kellene lennie és nem csak sértegetésekkel és nyomásnöveléssel kellene telerakni a címlapokat. A média a semmiből generál vitát.”

A mérkőzés helyszínével és időpontjával kapcsolatosan hosszas egyeztetéseket követően született döntés, eredetileg ugyanis az elmúlt évekhez hasonlóan Pekingben tervezték megrendezni a döntőt.

„A Lega a két klubbal együtt hozta meg a döntését. Elfogadtuk ezt és minden tőlünk telhetőt megtettünk, hogy felkészüljünk. Volt egy bizonyos edzéstervünk, sajnos azonban néhány összeférhetetlen részlet miatt változtatnunk kellett ezen.”

„Valaki azt írta, hogy azért hagytuk el a szokásos edzőpályát, mert ’kémek’ voltak ott, ezen újból nevetnem kellett. Mi mindössze annyit szerettünk volna, hogy a játékosok a lehető legjobb körülmények közepette készülhessenek. Így Trigoriában edzettünk, ezt pedig köszönöm a Romának, hogy lehetővé tették számunkra. Javaslom, hogy köszönetképp amennyiben igénylik, mi is bocsássuk a rendelkezésükre a vinovoi edzéspályát, ha Torinóba jönnek. Semmi különöset, vagy abnormálist nem látok ebben a helyzetben.”

forrás: Juventusfc.hu