Recent comments

Friss Hírek

BL: Győzött a Milan, megmenekült Allegri

A labdarúgó Bajnokok Ligája utolsó selejtezőkörének egyik legnagyobb érdeklődéssel várt párharcát az olasz Milan és a holland PSV Eindhoven vívta egymással.  


Az első találkozón a Milan idegenben 1–1-es döntetlent ért el, a visszavágón pedig három nullás győzelmet aratott, ezzel bejutott a csoportkörbe, valamint megmentette edzője, Massimiliano Allegri állását is. 

Nem győzött, de mégis előnybe került a PSV otthonában az AC Milan a múlt héten, hiszen az 1–1 után az olaszok még inkább a párharc esélyesei lettek. A hollandok számára azonban reményt nyújtott, hogy a Milan mostanában kiszámíthatatlanul futballozik (lásd a hétvégi bajnoki vereséget a Hellas Verona ellen), ráadásul hét legutóbbi európai kupamérkőzése közül csak kettőt nyert meg. A visszavágó első helyzete a PSV-é volt, de Christian Abbiati megmutatta, hogy jó az öreg a háznál, pár pillanat múlva pedig már a hazaiak vezettek: Kevin-Prince Boateng lőtte ki a bal alsót a 16-os elől. 1–0! 

A gól után a 36 esztendős Abbiati azt is megmutatta, hogy jó még az öreg a háló előtt is, mert elképesztő és sikeres légi útra indult egy Adam Maher-bomba után. Beleerősített erre a Milan, Riccardo Montolivo lövése nem sokkal suhant el a bal alsó mellett, majd Stephan El Shaarawy rezgette meg a lécet (a labda onnan a gólvonalra, majd kifelé pattant), Mario Balotelli pedig fejjel hagyott ki egy ziccert. Még a szünet előtt egyenlített a PSV, mármint lécek tekintetében, itt Jetro Willemsnek hiányzott egy pici szerencse a gólszerzéshez.

A fordulás után is kihagyott kezdetnek egy ziccert a PSV (Georginio Wijnaldum közeli lövését Abbiati lábbal hárította), és erre is ráfizetett: El Shaarawy elrontotta még újabb helyzetét, de szöglete – és Philippe Mexes csúsztatása – után Mario Balotelli már nem hibázott. 2–0!

Támad, támadt becsülettel a PSV, Phillip Cocu becserélt még támadókat, de Kevin-Prince Boateng második találata minden fontos kérdést eldöntött: 3–0! 

Győzött tehát és továbbjutott a csoportkörbe a helyzeteit jobban kihasználó Milan az ingatag védelemmel rendelkező PSV ellen, megmentve nem mellékesen edzője, Massimiliano Allegri állását is, hiszen több olasz lap is állította a mérkőzés előtt, hogy egy kudarc esetén veheti kalapját a szakember.

BAJNOKOK LIGÁJA, UTOLSÓ SELEJTEZŐKÖR
VISSZAVÁGÓ


Milan (olasz)–PSV (holland) 3–0
Gólszerző: K.-P. Boateng (9., 77.), Balotelli (55.)

Továbbjutott: az AC Milan, 4–1-es összesítéssel


forrás: NSO