Recent comments

Friss Hírek

Mazzarri: Na, ez a gól már az én focimból született

Walter Mazzarri, az Internazionale nyáron kinevezett vezetőedzője a lelki teher oldása szempontjából rendkívül fontosnak tartja, hogy csapata 2–0-ra legyőzte a Genoát az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Serie A) első fordulójában.


„Ezek a srácok hónapok óta nem nyertek hazai bajnoki meccset, viszont jó sokszor kikaptak itt, úgyhogy feltétlenül szükségünk volt erre a győzelemre a lelki teher oldása végett – mondta Walter Mazzarri, majd értékelte a látottakat. – Tudtam, hogy a Genoa visszahúzódik majd. A második félidei cserék előre eltervezettek voltak, minden úgy is alakult, ahogyan vártuk, de igazából én az első félidőbeli teljesítménnyel is elégedett voltam. Kevés lehetőséget engedtünk a Genoának, ez mutatja, e téren javulunk. A szélsők nagyon jól teljesítettek, követték az utasításaimat, és mondhatom, a Nagatomo gólját megelőző mozgásuk tökéletesen demonstrálta az én futballomat." 

Mazzarrit azokról a pletykákról is kérdezték, miszerint Samuel Eto'o visszatér az Interhez, ő azonban erősítésekről nem kívánt beszélni.

Esteban Cambiasso, az Inter argentin középpályása arra hívta fel a figyelmet, hogy a csapat jól szervezett, az ellenfél próbálkozásait csírájában elfojtó védőjátékot nyújtott (a legutóbbi szezonban a Pescaráé után az Interé volt holtversenyben a legrosszabb védelem 57 góllal).

„Gondoskodnunk kellett arról, hogy ne mindig a kapusunk, Samir Handanovic legyen a meccs embere... – mondta Cambiasso, akit nem lepett meg, hogy sok időbe telt a Genoa védelmének feltörése. – Türelmesnek kellett lennünk, hiszen az ellenfelek általában védekezni jönnek hozzánk, és nagy a kockázata, hogy kontrából megfognak. Ez persze még csak a szezonrajt volt, sok mindenen dolgoznunk kell még, és javulni is fogunk." 

forrás: NSO