Recent comments

Friss Hírek

Mazzarri győzelemmel kezdett az Interrel

Győzelemmel rajtolt az Inter az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Serie A). 


Walter Mazzarri együttese az 1. fordulóban hazai pályán Nagatomo Juto fejesével és Palacio  góljával 2–0-ra legyőzte a Genoát.

Az első negyvenöt perc során nem láthatott gólt a San Siróba kilátogató mintegy 46 ezer szurkoló az Inter–Genoa összecsapáson – némi meglepetésre viszont kaput eltaláló lövést sem. A hazai pályán szereplő Inter többet birtokolta a labdát, s papíron erősebbként több támadást is vezetett, de a tizenhatoshoz érve olykor elfogyott a tudomány.

Fordulás után rögvest betalálhatott volna az Inter az addigi legnagyobb helyzetéből. Jonathan Moreira megindulása okozott némi zavart a genovai védeleben (nem először), centerezése pedig jónak tűnt, ám Daniele Portanova, a vendégek csapatkapitánya remek ütemben fülelte le a labdát Rodrigo Palacio elől.

Az első kapura menő próbálkozásra az 53. percig kellett várni, akkor az egy perccel korábban csereként beállt Mauro Icardi fejelt Matia Perin kezébe középről.

A túloldalon Juraj Kucka került nagy helyzetbe, de Samir Handanovic remek kijövetellel kiszorította a szlovákot, aki így nem tudott kapura lőni.

Pörögtek az események, Freddy Guarín húzott el a jobb szárnyon, laposan a kapu elé passzolt, Palacio centikkel lemaradt a labdáról, amely végül a hosszú kapufa mellett csorgott el.

A hazai fanatikusok egyre türelmetlenebbek voltak, az Inter-játékosok pedig úgy érezhették a pályán, mintha egy láthatatlan falon kellene áttörniük – ami a Genoa védelmét dicsérte.

Aztán a 75. percben nagy kő esett le a fekete-kék szívekről: Jonathan sokadszor is jól adott be jobbról, a túlsó kapufánál pedig teljesen egyedül érkezett Nagatomo Juto, s centikről az kapuba bólintott. 1–0


A japán balhátvédet csapattársai saját gólörömben részesítették, körbeállták, s kölcsönös meghajlással ünnepeltek – amolyan „japánosan”.

Az előny tudatában sem állt le Mazzarri Intere. A fiatal Icardi és a védő Andrea Ranocchia is fejjel lehetett volna eredményes. Előbbi a lécet trafálta telibe, utóbbi próbálkozásánál pedig Perin hatalmas bravúrral védett.

A hajrára elfogyott a Genoa ereje, így támadásokra már nem futotta tőle.

Sőt! A 92. percben Palacio még ki tudott ugrani, s ballal elhelyezte a labdát a bal alsóba Perin mellett – ezzel beállítva a 2–0-s végeredményt.

A nyáron kinevezett Walter Mazzarri tehát győzelemmel debütált a bajnokságban új csapatával.


Inter–Genoa 2–0 (Nagatomo 75., Palacio 92.) 

forrás: NSO