Recent comments

Friss Hírek

Conte: Nem mindig a legjobb csapat győzedelmeskedik

Antonio Conte elismerte, hogy az általa vezényelt Juventus lesz a következő bajnokság esélyese, azonban kihangsúlyozta, hogy nem mindig a legjobb csapat győzedelmeskedik a végén.


A bajnoki triplázásra készülő Juventus ma este a Sampdoria otthonában kezdi meg a szezont.

"Rendben van, hogy esélyesként kezdjük a szezont, hiszen elhódítottuk az utolsó két bajnoki címet, azonban nem mindig az esélyes győzedelmeskedik." - nyilatkozta Conte még péntek délután.


"Az lesz a győztes, aki a pályán a legerősebbnek bizonyul. Két évvel ezelőtt nem mi számítottunk esélyesnek, mégis győztünk."

"Igazán nehéz lesz ebben az évben, hiszen akadnak csapatok, amelyek lényegesen többet költöttek, mint a Juventus. Más klubok többet költöttek, mégis azt mondják, hogy a köztünk és a többiek közötti szakadék tovább nőtt..."


A Juventus mestere úgy véli, hogy csapatának különösen oda kell figyelnie a Sampdoria ellen, hiszen ez az a csapat, amely tavaly mindkét mérkőzésen legyőzte a zebrákat.


"Az elmúlt szezon során mindkét mérkőzésünket elveszítettük a Sampdoria ellen. Egy jól felkészített csapattal nézünk majd szembe, hiszen Delio Rossi igazi oktatója a labdarúgásnak. Készülünk azokra a nehézségekre, amelyekkel szembe kerülhetünk."


"A szezon ezen szakaszában nem lehet minden csapat száz százalékos állapotban. A Szuperkupa döntőjében a kezdő tizenegyből tíz játékos már tavaly is velünk volt, így adott volt a szervezettség és a taktikai tudás. Ez segítségünkre szolgált, akár csak a játékosok elszántsága, hogy megnyerjük a szezon első trófeáját."


A zebramezesek 3-5-2-es hadrendben készülnek pályára futni Genovában, s a kezdőben Carlos Tévez lehet az egyetlen újonc, míg a sérülés miatt hiányzó Marchisiót Paul Pogba helyettesíti majd. 


"Azt a csapatot választottam vasárnap a Lazio ellen, amely a legnagyobb garanciát jelentette számomra. Ugyanígy teszek majd holnap is."


"A csapatnak és jómagamnak is hiányozni fog Marchisio. Ő egy olyan játékos, aki a többiekkel együtt lehetővé tette, hogy a Juventus győzedelmeskedjen."


A nyáron ingyen érkezett Fernando Llorente minden bizonnyal a kispadon kezdi a szezont, hiszen egyelőre nem sikerült rálelnie igazi formájára.


"Llorente nem játszott a Lazio ellen, de ugyanez elmondható Sebastian Giovinco és Alessandro Matri esetében is. Nézzék csak meg a Barcelonát, ahol Neymar a kispadon ült."


"Csak ebben az országban történik meg, hogy nem létező problémákat teremtenek. Minden új játékos jól beilleszkedett, s nagy segítségünkre lesz."


Contét arról is megkérdezték, hogy szándékában áll-e változtatni a tőle megszokott taktikai felálláson, amelyben három védő kap szerepet.


"Játékunkkal győzelmeket aratunk, s azt kérdezik tőlem, hogy tervezek-e taktikai változtatást? Mi szükség volna rá? Tudni fogom, hogy egy napon miként válaszoljak a kérdésre."


"Egy hosszú kaland veszi kezdetét szombat este. Az elmúlt két esztendő során a Juve négyet is begyűjtött az elnyerhető hét trófea közül. Ez rendkívüli szám, ha figyelembe vesszük, hogy ez az az év, amikorra az eredeti tervek szerint megpróbáltuk volna újra elhódítani a Scudettót."


Természetesen szóba került az átigazolási szezon is, s hogy vajon várhatóak-e mozgások a szeptember elejei zárás előtt.


"A Juventus igazgatóira és rám tartozó ügyek személyes jellegűek. Még 10-12 nap maradt arra, hogy játékosokat igazoljunk, s azon munkálkodunk majd, hogy megpróbáljuk elérni a céljainkat."

forrás: Juventusfc.hu