Recent comments

Friss Hírek

Del Piero: A távozásom traumatikus volt

Alessandro Del Piero felfedte, hogy Juventustól való távozása "traumatikus" volt, de hisz abban, hogy egykori csapata meg tudja nyerni a Scudettot vagy akár a Bajnokok Ligáját is.


A Kapitány jelenleg Olaszországban tartózkodik csapatával, a Sidney FC-vel, akik az előszezoni felkészülést Jesoloban folytatják.

"Az ausztrál bajnokság inkább angolszász stílusú, így egy keményebb belépőt sokszor továbbengednek, viszont egy rossz könyökösért vagy mezhúzásért már szól a síp. Az unfair játékot ők sem tűrik el." - mondta a Zebrák ikonikus alakja a La Gazetta dello Sport-nak.

"Másrészről Olaszországban nem sokszor végzünk el szögletet valamilyen trükkös variáció nélkül."

Del Piero ezután az olasz futball-infrastruktúráról is ejtett néhány szót.

"Az 1990-es Világbajnokság óta az olasz stadionok nagy részéhez hozzá sem nyúltak, miközben az elmúlt 15 évben Angliában és Németországban több stadiont is felépítettek vagy újítottak fel, megoldották a biztonságot és a sportfelfogást is átformálták." - vélekedett Del Piero.

"Más országokban is tisztelni kell a szabályokat és őszintén szólva ha valaki ezt nem teszi meg, azt meg kell büntetni. A Glasgow Rangers egy történelmi klub, ám csődbe mentek és senki sem mentette meg őket pusztán a nevük miatt."

Del Pierot a Juventus szurkolók örökre a szívükbe zárták és most itt van Carlos Tévez, aki a 10-es mez jelenlegi birtokosa.

"A távozásom traumatikus volt és visszafordíthatatlan nyomokat hagyott. A korábbi csapattársaim azt mondják, hogy a 10-es mez örökre az enyém marad? Ez örömteli és köszönöm Arturo Vidalnak, Andrea Pirlonak, Claudio Marchisionak és Gigi Buffonnak, akik szintén büszkén viselhetnék ezt a mezt." - folytatta a Kapitány.

"A múltban a Juvémnak az egyik célkitűzése a Bajnokok Ligája volt, ami nagyon sok energiát kiszív az emberből és a kevésbé acélos csapatokból. Jelenleg a Juventusban minden posztra két közel azonos képességű játékos jut és van hat támadó is. Az edzőnek megvan a lehetősége hogy válasszon."

"Egy olyan csapatnak mint ez a Juve nem lesz nehéz elhódítani a zsinórban harmadik bajnoki elsőséget és a Bajnokok Ligájában is maradandót alkotni." - fejezte be Capitano.

forrás: juventuz.blog.hu