Recent comments

Friss Hírek

Hellas Verona-Milan: Beharangozó

A rossoneri szombat délután 18:00-kor lép pályára az újonc Hellas Verona ellen a Serie-A első fordulójának nyitómérkőzésén.



Íme a találkozó beharangozója. 

A Verona az előző szezont a másodosztályban, a Serie-B-ben töltötte. Az olasz klub a 2. helyen végzett a tabellán, megelőzve többek között a Livornót, az Empolit, a Novarát és a Bresciát. 

A veronai együttes mérlege 42 mérkőzésen 23 győzelem, 13 döntetlen és 6 vereség. A rúgott gólok száma 67, a kapott góloké 32.

A Hellas Verona keretének tagja a Milan nevelés Michelangelo Albertazzi és a klasszis támadó, Luca Toni, valamint a fiatal tehetség, Jorginho is.


Andrea Mandorlini, a Hellas Verona vezetőedzője kijelölte keretét a mérkőzésre: Íme a Hellas Verona kerete: Rafael, Mihaylov, Cacciatore, Nicolas, Maietta, Sala, Moras, Bianchetti, Albertazzi, Laner, Jorginho, Martinho, Toni, Hallfredsson, Gomez, Donati, Cacia, Sgrigna, Romulo, Grossi, Jankovic. 

A Verona várható kezdőcsapata: Rafael – Cacciatore, Maietta, Moras, Albertazzi – Jorginho, Donati, Hallfredsson – Gomez, Toni, Martinho.

A Milan az előző szezonban a tabella 3. helyén végzett, ami Bajnokok Ligája indulást eredményez. A rossoneri mérlege 38 mérkőzésen 21 győzelem, 9 döntetlen és 8 vereség, 67 rúgott és 39 kapott gól.

A legeredményesebb játékos a Milanban Stephan El Shaarawy volt a maga 19 góljával. Őt követte Giampaolo Pazzini 16 góllal. A harmadik legeredményesebb Mario Balotelli volt a 12 góljával.

A Milan felkészülési időszaka jól sikerült, hisz legyőzte a Pergolettesét, a Valenciát, a Sao Paulót, a Juventust, a Los Angeles Galaxyt és a Derthonát is. Ugyanakkor vereséget szenvedtünk a Sassuolo, a Manchester City és a Chelsea ellen.

A Tim kupán a Juventus és a Sassuolo mögött az utolsó helyen végeztünk. Az Audi kupán megszereztük a harmadik helyet, az elődöntőben a Manchester City volt a végállomás, míg a bronzmérkőzésen a Sao Paulo nem tűnt nagy falatnak. 

Az amerikai túrnén (Guinness International Champions kupa) szintén a harmadik helyen végeztünk. A negyeddöntőben legyőztük a Valenciát, majd az elődöntőben a Chelsea ellen kikaptunk és a harmadik helyért a Los Angeles Galaxyval játszottunk, amit végül megnyertünk. Az utolsó barátságos mérkőzésen a Serie-D-ben szereplő Derthona volt az ellenfelünk, a csapat hengerelt, 11-0-ra legyőzte ellenfelét.

A vezetőség a nyári átigazolási időszakban megszerezte Jherson Vergarát, Riccardo Saponarát, Andrea Polit és Matias Silvestrét is. Ugyanakkor távozott Massimo Ambrosini, Mathieu Flamini, Bojan Krkic, Mario Yepes, Rodney Strasser és Bartosz Salamon is. A Milan vezetősége élt opciós jogával, és 6 millió euróért végleg megvásárolta Cristian Zapatát.

Massimiliano Allegri, a Milan vezetőedzője kijelölte utazó keretét. A keretben nem szerepel  Gabriel, Luca Antonini, Daniele Bonera, Jherson Vergara, Riccardo Saponara, Bakaye Traoré, Kevin-Prince Boateng és Giampaolo Pazzini neve.  Sulley Muntari eltiltását tölti. Felépült sérüléséből De Sciglio és Robinho is.

Kapusok: Abbiati, Amelia, Coppola.

Védők: Abate, Constant, De Sciglio, Mexes, Silvestre, Zaccardo, Zapata.

Középpályások: Cristante, De Jong, Emanuelson, Montolivo, Nocerino, Poli.

Támadók: Balotelli, El Shaarawy, Niang, Petagna, Robinho.

A Milan várható kezdőcsapata: Abbiati – De Sciglio, Mexés, Zapata, Constant – Poli, Montolivo, Nocerino – Niang, Balotelli, El Shaarawy.

A mérkőzés játékvezetője Gianpaolo Calvarese lesz. Az asszisztens Alessandro Constanzo és Claudio La Rocca lesz. A gólvonali bíró Gianluca Rocchi és Paolo Tagliavento lesz. 

A 37 éves Calvarese 2009 májusában debütált a Serie-A-ban és azóta 23 mérkőzést vezetett. 

Calvarese vezetése alatt a Hellas Verona 2 győzelmet és 1 vereséget szerzett, míg a Milan minden mérkőzést megnyert, amikor ő fújta a sípot.

forrás: acmilan.hu