Recent comments

Friss Hírek

Mazzarri: Nekem tetszett, ahogy a csapatom játszott

Az Inter vezetőedzője, Walter Mazzarri szerint sokkal jobban áll a felkészülésben a csapata, mint amit a Real Madrid elleni szombati 3-0-s vereség sugall.


Amint arról a hatharom.com beszámolt, Samir Handanovic, a gárda kapusa kijelentette a La Gazzetta dello Sportnak, hogy az Interben jelenleg nincs egy kezdőcsapatra való topjátékos, így az építkezéssel kell foglalkozniuk. 

Szombaton este ezt némileg megerősítette a Real elleni edzőmeccs is, amelyen azonban Walter Mazzarri szerint nem látszott annyira egyértelmű madridi fölény, mint amit az eredmény sugall.

"Aki csak a 3-0-t látja, azt hiheti, hogy a Real végig dominált, de ez nem igaz. Álvareznek, Palaciónak és Icardinak is voltak helyzetei, és az az elképesztő, hogy egyikből sem lett gól. Egy 3-2-es vereség nem nézett volna ki rosszul. A befejezéseinknek természetesen jobbnak kellett volna lenniük, de nekem tetszett, ahogy a csapatom játszott. A játékosok kezdenek ráérezni a dolgokra, és egységesek. Ha abból a szempontból nézzük a meccset, hogy mi történt a pályán, nem lehetünk boldogtalanok" - mondta a vezetőedző.

A tavalyi 9. helynél értelemszerűen már egy magához képest közepes kerettel is jobban kell zárnia az Internek, márpedig az azért Mazzarri rendelkezésére áll. Több azonban egyelőre nem nagyon, az alapcsapat öregnek, a kispad pedig rövidnek tűnik.

A kapuban Handanovic tehetsége megkérdőjelezhetetlen, előtte azonban máris kezdődnek a gondok. Juan Jesus és Andrea Ranocchia is többször volt bizonytalan tavaly, ami a korukat tekintve nem meglepő. Hiányzott mellőlük egy rutinos, nyugodt, tanári erényekkel is rendelkező, ebben a tekintetben Gioirgio Chiellinihez vagy Paolo Cannavaróhoz hasonló társ. Walter Samuel lehetett volna ez, de 35 évesen ő már egyre lassabb, egyre sérülékenyebb, így rá nem nagyon lehet építeni. Nem véletlenül hozta magának Hugo Campagnarót és frissiben Rolandót az új edző, de az velük kapcsolatban még nagy kérdés, hogy képesek lesznek-e alkalmazkodni egy új csapathoz. Főleg a 33 esztendős Campagnaro, aki szintén csak egy-két évre jelenthet megoldást.

A középpályán volt talán a legnagyobb gond tavaly, és egyértelmű erősítés még ide sem érkezett. Jó munkásemberei vannak Mazzarrinak, akik közül továbbra is csak Esteban Cambiassón látszik, hogy nemzetközi szinten klasszis teljesítményre képes. Talán az Internek ez a csapatrésze a legjobb példa arra, hogy az olasz bajnokság nagy részében elöregedő sztárokat, túlértékelt fiatal sztárocskákat és sötétszürke eminenciásokat láthatunk, akik miatt visszaesett az utóbbi években a színvonal. Cambiasso az elsőre, Guarín, Obi és Álvarez a másodikra, Mudingayi és Kuzmanovic a harmadikra jelentenek jó példát. A remény a fiatal Mateo Kovacicban lehet, akinek viszont még sokat kell tanulnia.
A csatároknál lehet a legkisebb baj, ha...

Ha Diego Milito és Rodrigo Palacio bírja a tempót, és ha nem, akkor Mauro Icardi és Ishak Belfodil felnőnek a feladathoz. Tanulnivalójuk ugyanis nekik is van, hiszen a stabilitás még hiányzik a játékukból.

Szóval továbbra is tartjuk magunkat ahhoz, hogy a legnagyobb erősítés Walter Mazzarri a klub számára. Persze akár elég is lehet a híresen munkamániás és nagy taktikus tréner egy jó szerepléshez.

forrás: hatharom.com