Recent comments

Friss Hírek

Juventus: Leigazolnák Kondogbiát, Boakye kölcsönbe kerülhet

A La Gazzetta dello Sport értesülései szerint a Juventus szeretné megszerezni a Sevilla fiatal tehetségét, Geoffrey Kondogbiát, hogy Paul Pogbával ismét összeállhasson a világbajnoki címet nyerő U20-as francia válogatott középpályás kettőse.


Nagyon sokáig a Real Madrid tűnt a biztos befutónak a Kondogbia aláírásárt zajló versenyben, azonban a spanyol sajtó állításai szerint Asier Illaramendi lelépési díjának kifizetése, illetve Gareth Bale világrekordot jelentő átigazolási díjának várható költségei eltéríthették a madridiak érdeklődését a francia tehetség iránt.

Az Öreg Hölgy sportigazgatója, Beppe Marotta 1.5 milliós eurót fizetne az andalúz csapatnak Kondogbia kölcsönvételéért, s szeretne opciós vételi jogot szerezni a középpályásra, amely abban az esetben válna érvényesíthetővé, amennyiben a Juventus jövőre indulhat a Bajnokok Ligájában.


Kondogbia pontos vételára kérdéses, s egyes hírek szerint a szerződése 20 millió euróban meghatározott kivásárlási díjat rögzít, azonban a nyár folyamán a Sevilla elutasította a Real Madrid vélhetően 12 millió euró körüli ajánlatát.



Mindeközben a Levante élénk érdeklődés tanúsít a Juventus fiatal ghánai támadója, Richmond Boakye irányában, aki a Genoa és az Öreg Hölgy közös tulajdonában áll, s az elmúlt szezont az élvonalba feljutó Sassuolo csapatánál töltötte.


A fiatal játékos jövője egyelőre bizonytalan, azonban a La Gazzetta dello Sport szerint Boakye egy millió eurós kölcsönvételi díjért cserébe a Levante csapatánál kezdheti a következő szezont.


A 20 esztendős csatár, aki a ghánai U20-as válogatott erőssége, tavaly 32 Serie B mérkőzésen lépett pályára, s ezeken 11 találatot szerzett.


Ami a még fiatalabb korosztályt illeti, a Juventus megszerezte a Vicenza 15 esztendős gólgyárosát, Davide Arrast, aki Szardínia szigetén látta meg a napvilágot, a 2011-12-es szezonban 51 gólt termelt, s ezzel a nem mindennapi teljesítménnyel felkeltette következő munkaadója figyelmét. Az elmúlt szezon során a Vicenza korosztályos csapatában szerepelt, ahol 27 találatig jutott, s meghívót nyert az U15-ös olasz válogatott keretébe.

forrás: juventuz.blog.hu