Recent comments

Friss Hírek

Lelkes Sampdoriával kell majd megküzdenünk

Massimiliano Allegri elővigyázatosságra intett a Sampdoria és Udinese elleni idegenbeli meccsek kapcsán, illetve kiemelte ezek fontosságát.




Az Öreg Hölgy a Marassi gyepén vasárnap 20.45-kor csap össze a Sampdoria csapatával.

„A következő két mérkőzésünket idegenben játsszuk, és mindkettő bonyolult, azonban különböznek is egymástól. Este a Sampdoriával nézünk szembe, amely inkább a játékosok jellemzőire épít, míg az Udinese teljesen eltérő csapat. Az éllovasok utáni hosszú hajszát követően a következő két mérkőzés sokat jelent majd.

Ahogy a múltban mondtam, a célunk az idei szezonban az, hogy az utolsó hat fordulóban elsők legyünk, vagy legalább közel álljunk az elsőkhöz. A végső sprintben megmutathatjuk erősségeinket.”


Massimiliano Allegri megerősítette, hogy Andrea Barzagli továbbra sem áll a csapat rendelkezésére, míg Mario Mandzukic erőnléte kérdéses. Claudio Marchisio eltiltás miatt nem játszhat, míg Mario Lemina és Roberto Pereyra továbbra is sérült.

„Támadásban, mivel Mario Mandzukic a többiektől külön edzett, Simone Zaza és Álvaro Morata közül választhatok. Mindketten jó formában vannak. Bár nem lőtt gólt szerdán a Verona ellen, Álvaro Morata jól teljesített védekezésben és támadásban egyaránt. Egyértelmű, hogy előbb-utóbb a gólok is érkezni fognak.

A lapok szerint amint valaki nem játszik, már rögtön távozik is. Ez itt a Juventus, és a Juventus keretének kiváló erőt kell képviselnie mélységét tekintve az összes területen. Simone Zaza jól teljesít, mivel fontos gólokat szerzett, valamint rengeteget javult.”

A tréner ezt követően pár szóban a vasárnapi ellenfélről is beszélt.

„A Sampdoria jó derbit játszott, tulajdonképpen kiválóan futballozott egy teljes órán keresztül, és ezt két jó mérkőzés előzte meg a Palermo és a Lazio ellen.

Minden bizonnyal lelkes ellenféllel kell majd megküzdenünk. Huszonhét gólt lőtt a csapat, ami mindössze néggyel kevesebb, mint a Juventus, valamint huszonnyolc gólt kaptak. Otthon komoly minőséget képviselnek.

Olyan játékosoknak állnak a csapat rendelkezésére, mint Éder, Luis Muriel, Carlos Carbonero, Roberto Soriano, valamint ne feledkezzünk meg Antonio Cassanóról sem, aki jó állapotban tért vissza, és képes irányítani a játékot, illetve összes csapattársát képes gólhelyzethez segíteni.

Tehát ez a mérkőzés nem lesz kevésbé bonyolult, mint az összes többi, mivel jó technikával rendelkező csapattal kell megütköznünk.

Még nem döntöttem el, hogy a védelem előtt ki fog játszani, majd meghozom a döntést. Azonban mindenképpen olyan futballista lesz, aki megfelel a szerepkörnek, ebből a szempontból ne várjanak tőlem sok kreativitást. Vagy ez várható, vagy egyáltalán nem lesz a pályán védekező középpályás.”

Nemrégiben Daniele Rugani ügynöke felemelte szavát, amiért a Juventusnál nem kap elég lehetőséget a pártfogoltja.

„Nem tudom, mit mondott Daniele Rugani ügynöke, csak azt válaszolhatom, hogy nem végezné a munkáját, ha nem játéklehetőséget kérné számon.

Azonban én vagyok az edző, és az én feladataim részét képezi, hogy tudjam, mikor kell Daniele Ruganinak játszani. Fiatal srácról van szó, és mindvégig a januári átigazolási időszak részét fogja képezni. Úgy vélem, hogy a Juventusnak is részét fogja képezni a jövőben sok éven keresztül.
Azonban véleményem szerint a Juventusnak fontos futballistái vannak védelemben, mint Giorgio Chiellini, Andrea Barzagli, Leonardo Bonucci, vagy mint Martín Cáceres, aki jól teljesített a féléves kihagyást követően.

Daniele Rugani is jól játszott a derbi során, talán ma is pályára küldöm.

Ami Hernanest illeti, ahogy már mondtam, a teljes csapat rosszul teljesített az elején, mivel nem jöttek az eredmények. Nincs értelme és egyáltalán nem igazságos mindezért egyetlen játékost felelőssé tenni. Hernanes különben nagyon jó meccset hozott Manchesterben, amikor a Juventus nyert a Bajnokok Ligájában, az kényes mérkőzés volt, a játékos pedig bizonyította, hogy van tartása.

Elég jól játszott a derbi során is, különösen amikor a védelmet kellett segítenie Sami Khedira sérülését követően. És biztos vagyok, hogy ez az ő szerepköre, míg abban nem hagyja a futballt.”

forrás: juventuz.blog.hu