Recent comments

Friss Hírek

Cassano-gála után késői Genoa-feltámadás a derbin

Remek derbit játszott egymással a két genovai csapat a hétközi forduló keddi nyitó mérkőzésén, a Sampdoria Antonio Cassano három gólpassza után 3–0-ra elhúzott, mire a Genoa 3–2-re felzárkózott. 



Antonio Cassano zsinórban ötven meccsen nem adott gólpasszt, a Serie A-ban, de karácsony előtt megtörte rossz sorozatát. S ha már megtört a jég, pazar lett a folytatás a genovai derbin: Roberto Sorianónak kettő, Édernek egy találatot készített elő, a 49. percben úgy tűnt, eldőlt a meccs.
A 69. percben Leonardo Pavoletti szépített, majd – miután Vincenzo Montella lecserélte Cassanót – a mezőnyfölénybe kerülő Genoa újabb helyzetek sorát dolgozta ki, s Pavoletti a 81. percben ismét betalált. Többször egyenlíthetett volna, de a Samp előtt is adódott nagy ziccer, Carlos Carboreno a 93. percben a lécet találta telibe.

A genovai derbi hangulatára sem lehetett panasz (ha a szurkolók viselkedését az MLSZ bírálná el, a Genoának nem nagyon maradna pénze a januári átigazolási időszakra), hiszen szinte folyamatosan petárdák durrogtak, görögtüzek gyúltak, ráadásul Paolo Valeri játékvezető többször is megszakította a játékot néhány percre a játéktérre dobált görögtűz miatt. 

Genoa–Sampdoria 2–3 (Pavoletti 69., 81., ill. Soriano 18., 49., Éder 39.)

forrás: NSO