Recent comments

Friss Hírek

Bonyolult meccs vár ránk

Massimiliano Allegri nehéz mérkőzésre számít a Hellas Verona ellen. 


A bianconero csapat sorozatban hét bajnokit nyert meg, így visszatért a bajnokesélyesek sorába, azonban a tréner ennek ellenére nem veszi félvállról a Verona elleni meccset.

„Ma egy bonyolult meccs vár ránk, mivel ez a mérkőzés a bajnokság első meccséhez fog hasonlítani. Vagy mintha a szabadság előtti utolsó mérkőzés lenne. Először is az a feladatunk és kötelességünk, hogy megnyerjük a meccset, mivel továbbra is üldözők vagyunk.
Az tény, hogy csökkentettük a lemaradást, azonban most nem engedhetjük meg magunknak, hogy nem megfelelő hozzáállást tanúsítunk, vagy hogy hibázunk versenyképességünk vagy a mutatott játékszellem tekintetében.


Az eredmény a legfontosabb az ellen a Verona ellen, amely nagyon jól futballozott az utóbbi két találkozóján.

Ez olyan csapat, amely nem sok lehetőséget engedélyez az ellenfélnek, szilárdan védekezik, illetve jelenleg jó időszakon megy át, ezért nagyon jónak kell lennünk, továbbá mindenekelőtt tisztában kell lennünk a mérkőzés fontosságával.

A srácok visszatértek, és szerintem jó állapotban vannak. Szükségük volt a pihenésre az utóbbi két hónap fontos találkozói után, a Carpi elleni találkozón eléggé ki voltunk pukkanva.
Véleményem szerint jó munkát végeztünk a hét során, és a legnehezebb feladat az azonnali visszarázódás lesz. Azonban véleményem szerint a csapat ebből a szempontból rendkívül felelőségteljes, a játékosok tudják, hogy a mai találkozón nem engedhetjük meg magunknak a hibákat, például azért sem, mert pontokat veszítettünk a tabella alsó és középső részében található csapatokkal szemben.

A srácok helyrehozták a nehéz helyzetet, mivel tizenkét ponttal voltunk lemaradva, majd fontos győzelmeket fontunk egymásba. Azonban a szezonnak májusban van vége, ezért holnaptól megkezdődik a sprint a bajnokság végéig, és a szezon második felében azoknak lesz a legtöbb esélye a győzelemre, akik a legkevesebbet hibáznak.

Ezért tisztában kell lennünk azzal, hogy továbbra is három pont a lemaradásunk az első helyezettel szemben, miközben két találkozó van a bajnokság félidejéig. Meglátjuk, hogyan zárjuk az első szakaszt, azonban azt tudnunk kell, hogy mostantól a bajnokság végéig a lehető legkevesebb hibát véthetjük, mivel kevés idő áll rendelkezésre a javításra.”

Ezt követően a Juventus trénerét arról kérdezték, hogy várhatóan lesznek-e változások a csapatban, mivel a hétvégén a Sampdoria lesz az ellenfél Genovában.

„Három nappal később Genovában a Sampdoria ellen játszunk, ami egy másik kemény találkozó lesz. Azt hiszem, hogy az elismerés ezekért a győzelmekért a srácokat illeti, mivel számos módosítás történt, különösen a legutóbbi mérkőzéseken, beleértve a Coppa Italiát.
Mérkőzésenként három-öt módosítást hajtottam végre, és nem egyszerű mérkőzésenként öt másik játékost bevetni. Ez azt jelenti, hogy a srácok jó állapotban vannak mentálisan, valamint készek a játékra. Mindenekfelett pedig ez lehetővé teszi számomra, hogy magas játékintenzitást követeljek meg a meccsen.”

A sajtótájékoztatón természetesen azt is megkérdezték az újságírók a trénertől, hogy kit szeretne megszerezni erősítésként januárban.

„Az átigazolási piaccal kapcsolatban vegyük figyelembe, hogy január ötödikét írunk. Már tárgyaltunk a vezetőkkel, beszéltünk stratégiáról, valamint kiértékeltünk játékosokat. Ne kérjenek tőlem családneveket, keresztneveket vagy játékostípusokat, mert ezekről nem kívánok nyilatkozni.

Amit viszont elmondanék, hogy egy már versenyképes kerethez csak olyan további játékosokat adhatunk hozzá, akik emelik a szintet. Ennyi. Pont. Ezen kívül nem én mozgatom a szálakat, mivel nem én foglalkozok az átigazolási piaccal.

Mindemellett tagadhatatlan, hogy a januári átigazolási időszak hosszú, mivel a piac megnyitása mindig instabilitást okoz. Szerencsére nagyon versenyképes a keret, és ezen a kereten csak néhány különleges játékos javíthat. Nem kívánok többet beszélni az átigazolási piacról, mivel holnap fontos mérkőzés vár ránk, és szerintem ez a legfontosabb.

Ne feledjük, hogy két hónapja a tizenkettedik helyen tanyáztunk, és mindenki leírta az esélyeinket. Ezt kell először is figyelembe vennünk, másodsortban pedig, és ebben a tekintetben a Carpi elleni meccs utolsó három perce jut eszembe, kevesebbet kell hibáznunk, hogy ne dobjunk el győzelmeket.

Tulajdonképpen meg is osztanék valamit a Carpi utolsó percbeli gólhelyzetével kapcsolatban: ismét megnéztem a srácokkal a minap, és féltem a kijelzőre tekinteni, mivel azt hittem, hogy gólt szereznek. A pozitívumokat kell kiemelni a negatívumok közül, mivel volt három ronda percünk a meccsen, és remélem, hogy ez lecke lesz a jövőre nézve.

Ami pedig a bajnoki címet illeti, még hátravan huszonegy mérkőzés, tehát hatvanhárom pont sorsa kérdéses, ami rengeteg.

Nagyszerű teljesítménnyel szolgáltunk, azonban most a folytatás lesz a legnehezebb, mivel, ahogy mindig is mondtam, a tizenkettedik helyről az ötödikre előre lépni nehéz, de határozottan könnyebb, mint az ötödikről az elsőre ugrani. Utóbbi esetben a megengedett hibák száma sokkal kisebb, és ezt alaposan be kell vésnünk az agyunkba.”

Simone Zaza kapcsán folyamatosan hírek jelennek meg, amelyek szerint távozhat januárban, azonban Massimiliano Allegri szerint az olasz válogatott jobban tenné, ha maradna.

„Először is, Simone Zaza rengeteget fejlődött, és jól tejesít a Juventusnál. Nem értem, miért távozna, és hogy mi indokolja ezeket a pletykákat. Nagyszerű minőséget képvisel a futballista, aki sokat fejlődött, valamint fontos számunkra. Az a helyes megoldás, ha velünk marad.

Mindig azon a véleményen voltam, hogy egy nagy csapatnak több első osztályú csatárra, középpályásra és védőre van szüksége. Ezért nem gondolkodhatunk két első osztályú csatáron, illetve két alacsonyabb szintet képviselő támadón.

A szinteknek kiegyensúlyozottnak kell lenniük a játékosok tekintetében, és négy nagyszerű minőséget képviselő csatárral rendelkezünk, akik jól együttműködnek, valamint megharcolnak a lehetőségért, a kezdőcsapatba kerülésért vagy a csereként való szereplésért. Azonban ez természetes egy nagy klubnál.”

Ezt követően a tréner ismét a bajnokság kimeneteléről ejtett pár szót.

„Minden azon múlik, hogyan teljesítenek a tabella éllovasai. Potenciálisan az Inter félidőben negyvenkét ponttal vezetheti a bajnokságot. Ez természetes lenne az utolsó mérkőzésen elszenvedett vereséggel, és ebben az esetben a címért nyolcvannégy pontot tudnak felmutatni, amennyiben a tavaszi szakaszt is negyvenkét ponttal zárják.

Az elmúlt szezonban negyvenhat pontot gyűjtöttünk a bajnokság első felében, míg a másodikban negyvenegyet. Tény, hogy korán bebiztosítottuk a bajnoki címet, de szerintem idén a scudettóhoz megközelítőleg nyolcvankét pontra lesz szükség.

A célunk, hogy úgy meneteljünk a szezonban, hogy a többieknél nagyobb hatékonyságot mutassunk. Az utóbbi négy napban leginkább azon dolgoztunk, hogy feltöltsük üzemanyaggal a tartályt, mivel öt hónap után szükségünk volt erre. Most pedig lássuk, milyen lesz a holnapi meccs.

Hogy egy kerékpárversenyen kire figyelnék az üldözőbolyból? Először is nem vagyunk az üldözőbolyban, hanem időfutamot teljesítünk, a célunk pedig az, hogy elsők legyünk a bajnokságban vagy legalább az első három közé kerüljünk.

Ehhez meccseket kell nyernünk. Tehát nem vagyunk jelenleg a bolyban, utolértük az üldözőket, és most csak magunkkal kell foglalkoznunk. Ahogy mondtam egy hónappal ezelőtt, időfutamként kell tekintenünk a meccsekre. Természetes, hogy egy időfutamban keményebben kell nyomni, mint az elől haladó versenyző, míg utol nem érjük az illetőt.

Pár versenyzőt megelőztünk, és most reméljük, hogy sikerült pár további versenyzőt megelőzni, ezt pedig kötelezően meg kell tennünk, de nem vagyunk képesek mindent egyetlen meccs alatt elérni. A bajnokság vége május tizenhatodikára esik, és meg vagyok győződve arról, hogy az utolsó hat mérkőzés létfontosságú lesz, ezért akkor közel kell lennünk az éllovasokhoz.”

A tréner egyúttal a nyáron érkezett Hernanest is megpróbálta megvédeni.

„Először is, most tért vissza egy sérülésből, és egyértelműen jobban teljesít. Egyebek mellett csalódást keltő az, hogy amikor az utolsó mérkőzésen a Torino elleni Coppa Italia meccsen beállt, egyesek fütyülték.

Többedmagával Hernanes kiválóan teljesített Manchesterben a City ellen, illetve a derbin a Torino ellen, amely mérkőzést megnyertük az utolsó másodpercben.
Első osztályú futballista, aki egyértelműen hasznos lesz a bajnokság második szakaszában. Határozottan jobban van most, ennek pedig nagyon örülök.”

forrás: juventuz.blog.hu