Recent comments

Friss Hírek

Túlzónak találom a játékosokért kifizetett összeget

Roberto Donadoni, a csődbe ment Parma korábbi vezetőedzője örül, hogy az olasz klubok újra sokat fektetnek be a keretük megerősítésébe, de a Milan költekezését túlzónk találja, ellenben dicséri a Juventus átigazolási politikáját.


“Az olasz klubok újra sokat fektetnek be, és míg ez meglephet egyeseket, én nagyon örülök ennek,” – mondta az Il Corriere dello Sportnak Donadoni. “Remélem, hogy ez a folyamat növeli majd a minőséget, mert az ilyen kvalitású játékosok emelhetik a bajnokság színvonalát, ami az utóbbi években lecsökkent.  Azonban néhány esetben túlzónak találom a játékosokért kifizetett összeget, mint például Alessio Romagnoli esetében. Ezzel szemben a Juventus minőségi játékosokat szerzett aránytalanul magas átigazolási díjak nélkül.”

“Az Inter sokat változott, és a csapat megerősítésével kapcsolatos költségek növekedésével  az elvárásaik is emelkedtek. A sok változás nehézségeket is jelenthet, de Roberto Manchini személyében egy tapasztalat edzőjük van. Napoli? Maurizio Sarri kezei alatt tovább fejlődhetnek. Az csak jót jelenthet, ha egy olyasvalaki, mint ő egy nagy csapatnál tevékenykedhet. A Roma remek vásárt csinált Dzeko megszerzésével (a csatár egyelőre kölcsönbe érkezett a fővárosba – a szerk.),  míg a Lazio azon dolgozik, hogy megőrizze pozícióját, de a védelmük mintha még nem lenne kész. A Parma távollétében nagyon szürreális lesz ez a bajnokság, de itt az ideje hogy elkezdődjön.”

Korábban  Marcello Lippi is adott hasonló helyzetértékelést a Serie A hamarosan rajtoló szezonjáról, és szerinte a Roma kiváló támadósorával (Dzeko, Salah, Totti, Iturbe és Ibarbo) elkaphatja a Juventust, de még mindig a címvédő számít a favoritnak. Lippi szerint a harmadik helyre a Milan érhet oda, akik a nyáron sokat erősödtek és Mihajloviccsal sokkal motiváltabb is.

forrás: acmilan.hu