Recent comments

Friss Hírek

Szczesny nem ilyen debütálásra számított…

Utolsó előtti felkészülési mérkőzésén vereséget szenvedett az AS Roma, a „farkasok” 2–0-ra kaptak ki a portugál Sporting CP otthonában. 


A nyári felkészülési időszakban már három találkozón túl van a Roma, 90 perc alatt azonban még egyetlen meccsét sem tudta megnyerni Rudi Garcia együttese – bár a „farkasok” a Real Madridot tizenegyesekkel legyőzték.

Az Arsenaltól kölcsönbe szerződtetett Wojciech Szczesny kisebb meglepetésre csak a kispadon kapott helyet az olaszoknál, a Roma a De Sanctis – Maicon, Manolasz, Castan, A. Cole – Paredes, De Rossi, Salih Ucan – Iturbe, Totti, Ljajics kezdőcsapattal állt fel.

A bordó mezesek vérbeli center hiányában nem találták a fogást a portugál együttesen, amely a fordulást követően a vezetést is magához ragadta Iszlam Szlimani közeli fejesével.

Ekkor már a szünetben beálló Szczesny őrizte a kaput, és bár a lengyel többször is nagyot védett, a 69. percre már kétgólosra növelte az előnyét a Sporting. A 21 esztendős Carlos Mané pöccintette a labdát a kapuba, miután az Arsenaltól érkező kapuvédő elé ütötte a labdát egy beadást követően.

A végén is zsákszámra dolgozták ki helyzeteiket a lisszaboniak, Szczesny azonban harmadszorra már nem engedte át a labdát a gólvonalon. Az eredmény ezt követően nem változott, de egy piros lap még villant: Mapou Yanga-Mbiwa csúszott be páros lábbal, a játékvezető pedig azonnal le is küldte a franciát. 

A Roma az utolsó felkészülési találkozóján a Sevilla ellen lép pályára augusztus 14-én. 

Nemzetközi Felkészülési Mérkőzés
Sporting CP (portugál)–Roma (olasz) 2–0


forrás: NSO