Recent comments

Friss Hírek

Pirlo: A világbajnokság után visszavonulok a nemzetközi futballtól

A tovább mögött talán oldalunk legjobb interjúrészlete található. Andrea Pirlo az önéletrajzáról beszélt, amelyben sok témát érintett, mi két dologra koncentrálunk: a válogatottságra és a futball utáni életre. 


Közhelyek egyáltalán nem lesznek, kiváló analógiák viszont igen.

“A brazíliai világbajnokság után visszavonulok a nemzetközi futballtól.” – kezdte Pirlo, de ez természetesen csak a válogatottra értendő, a BL-ben látjuk még.

“A szívem szakad bele, de senki sem tántoríthat el, kivéve Cesare Prandelli, neki lehetnek taktikai okai. 35 éves leszek, és addigra itt lesz az ideje, hogy lehetőséget adjak másoknak. Nagyon jó érzés egy olyan csapat része lenni, amely mindenkihez tartozik. Ez sokszor jobb is mint a szex: tovább tart, és ha valami nem sikerül, az nem csak a te hibád. Vegyük például Antonio Cassanót: azt állítja, már 700 nővel volt, de olasz válogatott soha többé nem lesz. Boldog lehet? Én nem lennék az. Ez a hupikék mez egy egészen új imázst ad az embernek. Magasabb szintre emel. Szerintem jobb a pályán katonának lenni, mint a hálószobában.”

A legtöbb játékos azt mondja, edző szeretne lenni, amikor befejezi az aktív játékot. De Pirlo nem.

“Én nem leszek edző. Inkább lesz életem. Egy centet sem tennék rá, hogy menedzser lesz belőlem. Túl sokat kell aggódni és az életstílus túl közel van a játékoséhoz. A jövőben szeretném visszaszerezni a magánélet látszatát.”

“A munkámnak van egy része, amit sosem szerettem: a meccs előtti bemelegítés. Minden idegszálammal utálom. Igazán undorodom tőle. Nem több, mint az erőnléti edzők maszturbációja.”

forrás: azzurri.co.hu