Recent comments

Friss Hírek

Pirlo: Jól megértenénk egymást a pályán Verrattival

Andrea Pirlo legutóbbi, hosszabb nyilatkozatában arról beszélt, hogy véleménye szerint kompatibilis az olasz válogatott középpályással, Marco Verrattival, valamint arról is biztosította az olasz futball szerelmeseit, hogy továbbra is láthatják Juventus mezben.


A középpályás a Radio Deejay műsorában beszélt, amelyben arról kérdezték, hogy a Paris Saint-Germain ifjú sztárját, Marco Verrattit potenciális utódjának tekinti, avagy tudnának együtt játszani.

„Azt gondolom, hogy tudunk együtt játszani, mivel a párizsi csapatban is ezt teszi nagyon magas szinten Thiago Motta mellett, így nem látom okát annak, miért ne tudna ugyanígy teljesíteni mellettem.”

A játékmester tagadta, miszerint több rutinos olasz válogatott úgy vélekedne, hogy nincs helye Antonio Cassanónak a brazil világtornán az olasz válogatottban.


„Soha nem adtam hangot pozitív vagy negatív véleményemnek egy játékossal kapcsolatban. Kemény csoportba kerültünk a világbajnokságon, azonban a továbbjutás egyáltalán nem elérhetetlen.

A szerződéshosszabbítás a Juventus csapatával nagyjából eldöntött ügy, csupán annyi a teendőnk, hogy asztalhoz üljünk és véglegesítsük a részleteket. Ez a megfelelő hely számomra karrierem folytatásához.

Úgy vélem, hogy néhány évig még képes vagyok ezen a szinten játszani. Amíg élvezem a játékot, és jó fizikai állapotban vagyok, addig futballozni fogok.”

Mindennek ellenére a Milan csapata inkább helyesebbnek látta, hogy elengedje a játékost a Juventushoz, ahol azóta két bajnok címet gyűjtött be, és a harmadik felé is határozott léptekkel halad a csapat.

„Már legalább ezerszer válaszoltam a milánói távozásomat firtató kérdésekre. Együtt hoztuk meg a döntést, mivel én hosszabb távra szóló szerződést akartam, míg a milánóiak csupán egy éves hosszabbítást ajánlottak fel. Békés keretek között mondtunk búcsút egymásnak.

Gyakran beszélek Clarence Seedorffal, és jelenleg a hangulat sokkal nyugodtabb az AC Milan együttesénél. Remélem, hogy sikerül visszatérniük a helyes útra.”

A Juventus az Európa Liga negyeddöntőjében a Lyon ellen kell kiharcolja a továbbjutást, és idegenben győzedelmeskedett is a franciák ellen az első találkozón, azonban mindennek ellenére a csapat nem lehet teljes mértékben elégedett az eddigi szezonnal.

„Az első meccseket elrontottuk a Bajnokok Ligájában, ezzel pedig elszállt a továbbjutás. Szerettük volna, ha még néhány későbbi fordulóban is bizonyítani tudtunk volna.

Paul Pogba? Szerintem sokkal jobban teljesít, ha univerzálisabb szerepben játszik, mint a védelem előtt, mivel előrébb jobban kamatoztatni tudja az erejét. Rengeteg potenciál van benne, és minden bizonnyal a világ egyik legjobb játékosa lesz belőle.” - adott hangot pozitív véleményének a világbajnok.

forrás: juventuz.blog.hu