Recent comments

Friss Hírek

Milan: Bajnoki a kiesőjelölt ellen

A Milan vasárnap este a San Siróban fogadja az utolsó helyezett Catania csapatát a Serie-A 33. fordulójában.


A Milan a tabella 11. helyén áll 45 ponttal. 

A mérleg 32 mérkőzésen 12 győzelem, 9 döntetlen és 11 vereség. A rúgott gólok száma 49, a kapott góloké 44. A rossoneri az előző 5 bajnoki mérkőzéséből hármat megnyert (Genoa-Milan 1-2, Milan-Chievo 3-0, Fiorentina-Milan 0-2), egyet elveszített (Milan-Parma 2-4) és egyszer döntetlent játszott (Lazio-Milan 1-1).

A lombard együttes a bajnokságban hazai környezetben 15 mérkőzést játszott, a mérleg 7 győzelem, 4 döntetlen, 4 vereség illetve 21-16-os gólarány. Idegenben 17 találkozón az állás 5 győzelem, 5 döntetlen, 7 vereség. A rúgott gólok száma 28, a kapottaké szintén 28.

A Milan házi góllövőlistáját (minden sorozatot figyelembe véve) Mario Balotelli vezeti 17 találattal. A második legeredményesebb játékos Ricardo Kaká.

Clarence Seedorf, a Milan holland vezetőedzője kijelölte keretét a mérkőzésre. 

A keretben nem szerepel Marco Amelia, Keisuke Honda, Stephan El Shaarawy, Mattia De Sciglio, Bryan Cristante, Michael Essien, Sulley Muntari és Andrea Petagna neve.

A Milan kerete: Christian Abbiati, Ferdinando Coppola, Gabriel; Ignazio Abate, Daniele Bonera, Kevin Constant, Philippe Mexés, Adil Rami, Matias Silvestre, Cristian Zaccardo, Cristian Zapata; Valter Birsa, Urby Emanuelson, Nigel De Jong, Riccardo Montolivo, Andrea Poli, Riccardo Saponara; Adel Taarabt, Ricardo Kaká, Mario Balotelli, Giampaolo Pazzini, Robinho.

A Catania az utolsó helyen áll a tabellán mindössze 20 ponttal. 

A szicíliai klub mérlege 4 győzelem, 8 döntetlen és 20 vereség. 32 mérkőzésen 24 gólt rúgtak és 57-et kaptak, ez -33-mas gólkülönbséget jelent. A Catania az előző 5 mérkőzéséből mind az ötöt elveszítette (Catania-Torino 1-2, Udinese-Catania 1-0, Catania-Napoli 2-4, Catania-Juventus 0-1, Sassuolo-Catania 3-1).

A Catania hazai pályán 16 bajnokin lépett pályára és a mérleg 4 győzelem, 6 döntetlen, 6 vereség, valamint 17 rúgott és 22 kapott gól. Idegenben a mérleg 2 döntetlen és 14 vereség. A gólarány 7-35.

Az olasz klub legeredményesebb játékosa Gonzalo Bergessio 6 góllal, majd Pablo Barrientos következik 4 góllal. Lucas Castro és Sebastian Leto 3-3 gólos.

Maurizio Pellegrino, a Catania vezetőedzője kijelölte utazó keretét a mérkőzésre. 

Íme, a keret: Andujar, Frison; Biraghi, Capuano, Gyömbér, Legrottaglie, Monzon, Rolin, Spolli; Barrientos, Castro, Izco, Lodi, Plasil, Rinaudo; Bergessio, Kingsley Boateng, Fedato, Keko, Leto, Petkovic.

A két csapat története során összesen 43 mérkőzésen találkozott egymással, a mérleg 23 Milan és 3 Catania győzelem, míg 17 alkalommal döntetlen született.

A Catania legutóbb 2007-ben tudta legyőzni a Milant, akkor az Olasz kupában. A meccset a San Siróban rendezték. A Milan kezdője: Kalac – Cafu, Digao, Simic, Favalli – Brocchi, Emerson, Serginho – Gourcuff, Aubameyang – Paloschi.

A találkozót Andrea De Marco vezeti. 

A 40 éves játékvezető 2004 májusában debütált a Serie-A-ban és azóta 136 mérkőzést vezetett. De Marco a Milannak 18 meccset vezetett, a mérleg 11 győzelem, 5 döntetlen és 2 vereség. A Cataniának 22 meccsen bíráskodott, a mérleg 6 győzelem, 6 döntetlen és 10 vereség. Az olasz bírónak korábban már volt lehetősége Catania-Milan mérkőzést vezetnie. 2007 februárjában 1-1-es eredmény született, míg 2009 májusában a Milan 2-0-ra nyert.

forrás: acmilan.hu