Recent comments

Friss Hírek

Llorente-dupla, a Juve esélyt sem adott a Livornónak

Az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Serie A) 32. fordulójának hétfő esti találkozóján a bajnoki tabellát vezető Juventus Fernando Llorente duplájával 2–0-ra legyőzte a kiesés elől menekülő Livornót. 


A találkozó első nagy lehetősége a vendégek előtt adódott, Emeghara tüzelt jó 22 méterről, Buffonnak nyújtóznia kellett, hogy kiüsse a labdát a bal alsó sarokból. 

A nagy Livorno-helyzet után azonnal átvette a meccs irányítását a Juve, és előbb Llorente, majd Tévez vette célba Bardi kapuját, akinek a bravúrjai nélkül a 10. percre akár kétgólos hátrányba is kerülhettek volna a vendégek. 

A beadásokkal és hosszú indításokkal próbálkozó hazaiak ezt követően is saját kapuja elé szorították a Livornót, de a gól egyszerűen nem akart összejönni Pirlóéknak.

A 32. percben aztán csak sikerült bevágni az elsőt. Tévez rövid passza után Fernando Llorente vette át egy ügyes mozdulattal, háttal a kapunak a labdát, majd fordult meg és bombázott a jobb felsőbe. 1–0

Ezt követően belelendült a Juve, három perccel később pedig jött a második is. Pirlo szöglete után Llorente csúsztatott, és bár a bevetődő Duncanen még megpattant a fejese, a labda így is becsorgott Bardi kapujába. 2–0

A fordulás utáni első pár percben kicsit visszaállt a torinói együttes, de a vendégek ezzel sem tudtak mit kezdeni, és bár voltak apróbb lehetőségeik, a Juve-drukkereknek egyszer sem emelkedett a pulzusuk. 

Bár a hazaiak a remekül futballozó Llorente révén akár meg is duplázhatták volna előnyüket a második 45 perc végén, az eredmény már nem változott. A torinóiak ezzel a győzelemmel újra nyolc pontra növelték az előnyüket a tabella élén az AS Roma előtt.

Juventus–Livorno 2–0 (Llorente 32., 35.)

forrás: NSO