Recent comments

Friss Hírek

Garde: Hiszünk a sikerben

A Juventus együttese hazai pályán még nem kapott ki francia ellenféltől UEFA rendezésű mérkőzésen és azzal, hogy a lyoni odavágót 1-0-ra megnyerte, egy lépéssel közelebb került a májusi döntőhöz.


A Lyon az utolsó nyolc olaszországi mérkőzéséből négyet megnyert, így a franciák szakvezetője, Rémi Garde bizakodó:

„Hiszünk a sikerben, nagyon is. Bizonyára sok embernek okoznánk bosszúságot egy esetleges továbbjutással, hiszen olyat hajtanánk végre, amelyben sokan nem hittek a találkozó előtt. Ha ugyanolyan szellemben lépünk pályára, mint múlt héten, akkor képesek lehetünk bosszúságot okozni.”

A Ligue 1-ben érdekelt gárda – az első francia egylet, amely az Európa Liga 20009/10-es megalakulása óta bejutott a sorozat ezen szakaszába – az utolsó öt európai kupanegyeddöntőjéből négyet elveszített, ám Garde már tudja, mivel lehetne javítani e statisztikán:

„Összpontosítanunk kell, elszántnak és egységesnek kell lennünk, mert egyéniségek tekintetében nagy a különbség a két csapat között, ennek kompenzálása érdekében pedig a csapategységet érdemes felhasználnunk. Jól kell védekeznünk és támadnunk. Szurkolóink nagy szerepet fognak játszani, nehéz mérkőzés elébe nézünk egy nagy klub és csapat ellen, de azt fogom mondani a csapatomnak, hogy semmit se bánjanak majd a végén. Ez egyszerű: tudjuk, hogy egygólos hátrányban vagyunk, így gólt kell lőnünk. Emellett nem szabad gólt kapnunk, ami nem lesz egyszerű feladat, hiszen az ellenfél olyan támadókkal rendelkezik, akik bármikor képesek betalálni.”

A Lyon többek között sérülés miatt nem számíthat Yoann Gourcuff, Yassine Benzia, Clément Greiner és Gueida Fofana játékára sem. Alexandre Lacazette csatártársa ezúttal Bafétimbi Gomis lehet.

Várható kezdőcsapat:

Lyon(4-3-1-2):Lopes - Dabo, Koné, Bisevac, Zeffane - Ferri, Gonalons, Mvuemba - Malbranque - Lacazette, Gomis.

Tv: Story4  21.05 (élő) 

forrás: juventushungary.hu