Recent comments

Friss Hírek

Garcia: Megakarjuk szakítani a rossz sorozatunkat

A Roma a Cagliari otthonában lép ma pályára és a francia mester bízik benne, hogy sikerül végre megszakítani a szárd csapat elleni rossz sorozatot.

 
"19 éve nem nyert a Roma Cagliariban? Mindig nehéz idegenben nyerni, de vasárnap változtatni fogunk ezen a rossz statisztikán."- kezdte a sajtótájékoztatót Garcia.

"Egyértelmű, hogy a Juve előnyben van, de nekünk meg kell csinálnunk a saját feladatunk, 5 pontra megközelíteni őket és várni, hogy mit játszanak ők. Ami engem illet semmi nem változott. Még másfél hónap van hátra, ami azt jelenti, hogy a vége felé egyre kevesebb az esély kijavítani a hibákat. Megpróbáljuk megszerezni a 3 pontot, mert ez a legjobb módszer arra, hogy leszakítsuk a Napolit és közelebb kerüljünk a Juventushoz."

"A célunk az volt, hogy visszatérjünk az európai kupaporondra és ez sikerült. Még van pár meccs és természetes, hogy ilyenkor emeljük a tétet, így most szeretnék közvetlenül a BL-be jutni, akár az első, akár a második helyen."

"A cél az is, hogy a szurkolókért játsszunk. Mikor láttam, hogy Rodrigo Taddei hogyan ünnepelt a Curva Sud előtt, akkor azt gondoltam, hogy ezt a célt is elértük már, hiszen újra büszkék lehetnek ránk és újra élvezhetik a Roma játékát. Ez a Taddei féle kép tökéletes volt és az a cél, hogy újra mosolyt csaljunk a szurkolóink arcára még fontosabb volt, mint a bajnoki cím."

"A bajnokság végén beszélni fogunk a tulajdonossal és a vezetőkkel arról, hogy mit tehetünk. Most először be kell fejezni a bajnokságot és lehetőleg minél előrébb végezve. Nem akarok abba a hibába esni, hogy átigazolásokról és szerződésekről beszélek akkor, amikor még meccsek vannak hátra."

"Az igazság az, hogy a csapat a következő szezonra nem lesz ugyanaz, mint a mostani. Talán a Barcelona nem fog változni, hiszen őket most tiltották el az átigazolási piactól, de a világ összes csapata változni fog legalább egy játékos személyében. Egy dolgot biztosan mondhatok, szeretnénk még jobb Romát minden évben és a mostani sem igazán rossz..."

A szerb Adem Ljajic jövője kérdéses a Romában, mert szemmel láthatóan Rudi Garcia nem preferálja a játékát az utóbbi hónapokban.

"Adem egy csiszolatlan gyémánt, mint Edin Hazard volt, amikor a Lillehez érkezett. 4 éven belül teljesen más játékos lett és ez megtörténhet Ademmel is. Ő egy igazi tehetség."

A szárdok elleni meccs különösen érdekes lesz Nainggolan számára, aki januárban éppen a Cagliaritól érkezett a Romához.

"Beszéltünk vele erről. Amikor egy játékos hosszú ideig van egy csapatnál és jól érzi magát, akkor teljesen normális, hogy érzelmi szinten ennyire megérinti őt egy ilyen meccs. Nagyon szereti a Cagliarit, de most mindent megtesz majd azért, hogy a Roma nyerjen, de természetesen maximálisan tisztelni fogja a Cagliarit."

A Cagliari elleni keret: Bastos, Benatia, Castan, De Rossi, De Sanctis, Destro, Dodo, Florenzi, Gervinho, Ljajic, Lobont, Maicon, Nainggolan, Pjanic, Ricci, Romagnoli, Skorupski, Taddei, Toloi, Torosidis, Totti. 


forrás: asroma.hu