Recent comments

Friss Hírek

Florenzi: Egy valóra vált álom ebben a csapatban szerepelni!

Az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Serie A) szereplő AS Roma négyszeres olasz válogatott középpályása, Alessandro Florenzi számára egy valóra vált álom, hogy abban az együttesben játszhat, amelynek gyerekkora óta szurkol, és reméli, bekerül a brazíliai vb-keretbe.


A 23 éves középpályás második teljes szezonját tölti a „farkasoknál”, 33 mérkőzésen pedig hat góllal segítette második helyen álló együttesét.

„Kétségtelenül a büszkeség nagyszerű érzése tölt el, ez egy valóra vált álom – mondta Alessandro Florenzi. – A Roma lehetőséget adott nekem, hogy fejlődjek, és profi játékosa legyek annak a csapatnak, amelynek mindig is szurkoltam. Tényleg nem remélhettem volna ennél többet. Most továbbra is hajtanom kell, és dolgozni annak érdekében, hogy kiérdemeljem a maradást. Bárhol szeretek játszani, ahol Rudi Garcia megkér. Élvezem az összes középpályás szerepkört.”

„Csak a Romára koncentrálok, követek további csapatokat is tv-n keresztül, de csak kritikus szemmel, nem mint egy szurkoló. Ez része a munkámnak, és az ellenfél tanulmányozása segít nekem fejlődni, és megérteni a nálam tapasztaltabb játékosok megmozdulásait” – tette hozzá a középpályás, aki az olasz válogatott világbajnoki esélyeire is kitért.

„Nem tudom, hogy az Anglia elleni nyitány előny vagy sem. Jól kell teljesíteni már a kezdetektől fogva, akár egy meghatározó, akár egy tapasztalatlan ellenfél jön szembe. Nincs idő hibázni, ha megteszed, kieshetsz. Nagyszerű csapatunk van, amelyben ideális a tapasztalt játékosok, ikonok és a fiatal tehetségek aránya. Nyilvánvalóan remélem, hogy én is a része lehetek” – zárta mondandóját Florenzi.

forrás: NSO