Recent comments

Friss Hírek

EL: A Juventus tovább menetel a finálé felé

A Juventus bejutott a labdarúgó Európa-liga elődöntőjébe, miután a negyeddöntő csütörtöki visszavágóján az olaszok az első találkozóhoz hasonlóan a hazai visszavágón is legyőzték francia riválisukat.


Az olaszok idegenben aratott egygólos győzelmüknek (1–0) köszönhetően megnyugtató előnyből várhatták a visszavágót és még nyugodtabbak lehettek 4 perccel a kezdő sípszót követően.

Carlos Tévez harcolt ki egy szabadrúgást a tizenhatos vonalán, a labda mögé Andrea Pirlo állt, a karmester mesterien csavart a kapu jobb oldalába. 1–0. Pirlo szezonbeli hatodik gólját szerezte, mindegyiket szabadrúgásból jegyezte.

A franciák pocsékul kezdtek, teljesen elveszettnek tűntek, de a 18. percben Jimmy Briand egy szögletet követően fejjel egyenlített, visszahozva a francia reményeket és megszerezve az Olympique történetének 100. UEFA-kupa/Európa-liga gólját.

Az első 45 perc további része (egy Gonalons-bomba kivételével) értékelhetetlen színvonalon zajlott (összesen három kaput eltaláló lövés volt, abból kettő gól lett), de a második félidő sem kezdődött eseménydúsan: 15 perc alatt több lest intettek, mint ahány ígéretes akció futott végig a két térfélen (3 vs.1).

Érthetetlen módon a Lyon focizott úgy, mintha előnyben lenne és az olaszok mentek az újabb gólért, amit a 68. percben Caludio Marchisio szerzett meg egy távoli, szerencsésen megpattanó lövéssel. 2–1.

A folytatásban a Lyon már nem tudott mit kezdeni a labdával, ahogy összességében a Juventusszal sem, az olaszok teljesen megérdemelten, kettős győzelemmel jutottak az elődöntőbe és menetelnek tovább a torinói El-finálé felé. 


EURÓPA-LIGA, NEGYEDDÖNTŐ
VISSZAVÁGÓ


Juventus (olasz)–Olympique Lyon (francia) 2–1 Gólszerző: Pirlo (4.), Marchisio (68.), ill. Briand (18.)

Tj. a Juventus, kettős győzelemmel, 3–1-gyel


forrás: NSO