Recent comments

Friss Hírek

Eb 2020: A San Siro kidőlt a sorból

A nagyhírű, patinás milánói San Siro-stadion nem képviseli majd az olasz futballt a 2020-as Eb-n.


Mint ismert, Michel Platini javaslata alapján a 2020-as kontinensbajnokságon tizenhárom ország stadionjaiban bonyolítják le a küzdelmeket. Ez persze nem mindenkinek testszik, és ezek közé sorolható Olaszország is. Az ottani futballvezérek egyedül is vendégül látnák a meccseket, bár nem ők a házigazdák. 

Hanem fél Európa.

És a francia UEFA-elnök ötlete alapján szeptember 16-án megtudhatjuk, hogy melyik lesz a tizenhárom szerencsés rendező város. Meglehet, a mi valamelyik új stadionunk is befutó lesz?

Mindenesetre a futballkedvelő Orbán Viktor feltételezésünk szerint mindent elkövet ezért, így hát nem lennénk meglepve, ha mi is rendezhetnénk…

No de félre a feltételezésekkel, egyelőre maradjunk annyiban, hogy a milánói San Siro-stadion kiesett az olaszok szórásából. Annál inkább bekerült Róma! Az ottani Stadio Olimpicót javasolja ugyanis az Olasz Olimpiai Bizottság (CONI) hivatalosan is az UEFA felé. A San Siróra ráfér a szépítés, vélik az itáliaiak, hiszen a 2016-os Bajnokok Ligája-döntőt éppen ott játszanák le. 


Igaz, a Stadio Olimpicót is újjávarázsolják,  mégpedig a 2016/2017-es itáliai bajnoki idényre.


forrás: Futballista.hu