Recent comments

Friss Hírek

Conte: Nem vehetjük le lábunkat a gázpedálról

Antonio Conte szerint a Scudettoért folyó csatának még nincs vége, a Juventus trénere az Olympique Lyon elleni Európa Liga-mérkőzésen is számít a szurkolók buzdítására.


„Egyáltalán nincs vége” – mondta a tréner a Sky Sport Italia-nak.

„Csodálatos szezonunk van két olyan csapattal, amelyek rekordokat döntenek meg és rendkívüli dolgokat visznek végbe. Dicséret illeti a Juventust és a Romat, de még hat forduló hátra van, remélem, tudják, hogy mire gondolok ezalatt. Semmi sem dőlt még el és ennek fényében kell tovább dolgoznunk.”

Conte a sérült Andrea Barzaglit és az eltiltott Arturo Vidalt leszámítva a legerősebb kezdőcsapatát küldte pályára a kiesés ellen küzdő Livorno ellen.

„Ez a csapat állt a rendelkezésemre. Nem voltak alternatíváim. Örülök a jó teljesítménynek, mert hiába nyernek mögöttünk a csapatok, továbbra is nagy az önbizalmunk. Nem voltam elégedett az első félidővel, túl sokszor engedtük támadni a Livornot. Hét játékossal mentünk előre, elég volt egy Andrea Pirlo hiba és Innocent Emeghara szabadon vihette a labdát a védőkre. Nagyobb kiegyensúlyozottságot szerettem volna látni. Örülök, hogy a csapat támadni akart, de a kispadról a megfelelő balanszra hívtuk fel a figyelmet. A bekapott gól mindig pszichés problémákat okoz az adott mérkőzésen, a szünet után szerencsére jobban mentek a dolgok. Hozzászoktunk már a bunkerfocit játszó csapatokhoz, nem tehetünk mást, mint gyorsan járatjuk a labdát és türelmesen várunk, ahogyan az első gólnál is tettük.”

Csütörtökön a Lyon csapatát fogadja az Öreg Hölgy az Európa Liga negyeddöntőjének második mérkőzésén. A torinóiak egygólos előnyről várják a folytatást.

„Nem vehetjük le lábunkat a gázpedálról, hiszen három nap múlva megint játszunk és be akarunk jutni az elődöntőbe. Mind az olasz futballnak, mind a Juvénak nagyszerű dolog lenne a legjobb négy csapat között helyet szerezni. A Lyon számos kiváló futballistával rendelkezik, szóval a visszavágó még egyáltalán nincs lefutva. Remélem, megtelik a stadion nézőkkel, hiszen a szurkolók hangja képes egyedül előrevinni ezeket a srácokat. Szükségünk lesz egy alkalomhoz méltó közönségre a végső rohamhoz. Az elmúlt esztendőkben ők is oroszlánrészt vállaltak a sikerekben és remélem, hogy a későbbikben sem lesz ez másképp.”

forrás: juventushungary.hu