Recent comments

Friss Hírek

A tartalékos Parma elverte odahaza a Napolit

Az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokság, a Serie A 32. fordulójában az Európa-ligáért küzdő Parmához az ezüstérem megszerzéséért hajtó Napoli látogatott, és a mérkőzést nagy meglepetésre az erősen tartalékos hazaiak nyerték, Marco Parolo bombagóljával.


Az idény meglepetéscsapatához, az Európa-ligáért harcoló transzferőrült Parmához látogatott a második hely megszerzéséről még le nem tett Napoli vasárnap este. 

Hatalmas taktikai küzdelem folyt a pályán az első félidőben, magyarán nem sok izgalmat tartogatott a mérkőzés a nézők számára. Az Amauri, Nicola Pozzi, Alessandro Lucarelli, Antonio Cassano, Walter Gargano ötöst nélkülözni kényszerült Parma a védekezésre koncentrált, és igyekezett veszélyes kontrákat vezetni a bal szélen Jonathan Biabiany révén, míg a Nápoly mezőnyfölénye nem szült helyzeteket, a sablonos beadásokat, íveléseket könnyedén hárította a Gabriel Paletta vezette védelem.

Kapusok nélkül is megrendezhették volna az első játékrészt, lévén nem akadt kapu felületére tartó lövés az első 45 percben. A második aztán sokkal jobban indult, láthattunk veszélyes támadásokat és egy csodálatos gólt is, ez utóbbit a hazai Marco Parolo szerezte: 1–0! Felélénkült kissé a Nápoly is, Rafael Benítez lekapta a pályáról a José Callejón, Gonzalo Higuaín kettőst (utóbbi eléggé durcásan vonult el mestere mellett), beküldve helyére a Dries Mertens, Duván Zapata duót.
Később lehetőséget kapott Goran Pandev is, de vele sem támadt fel a Napoli, egyetlen helyzetét pedig Lorenzo Insigne elpuskázta – fontos három pontot szerzett a Parma, gyakorlatilag lemondhat a második hely megszerzéséről a Napoli.

Parma–Napoli 1–0 (Parolo 51.)

forrás: NSO