Recent comments

Friss Hírek

Milan: A Galaxy ellen zárják az amerikai kupaszereplést

A Milan csütörtökön éjjel fél egykor lép pályára a Los Angeles Galaxy ellen a Guinness International Champions kupa bronzmérkőzésén.


A rossoneri Guinness International Champions kupa negyeddöntőjében a Valenciát 2-1-re legyőzte, így továbbjutott az elődöntőbe, ahol a Chelsea jelentette a végállomást. Az angol klub 2-0-ra legyőzte a Milant, így az angolok a döntőbe kerültek. 

A Milan a harmadik helyért a Los Angeles Galaxyval találkozik.

Az utazó keretben nem kapott helyet sérülés miatt Ignazio Abate, Mattia De Sciglio, Philippe Mexés, Riccardo Saponara, Giampaolo Pazzini, Daniele Bonera és Jherson Vergara. Viszont a csapattal tart Mario Balotelli, Riccardo Montolivo, Cristian Zapata és az új szerzemény, Matias Silvestre is.

A Milan kerete a Guinness International Champions kupára:

Kapusok: Christian Abbiati, Marco Amelia, Gabriel;

Védők: Luca Antonini, Kevin Constant, Luca Iotti, Davide Pacifico, Marco Pinato, Cristian Zaccardo, Cristian Zapata, Matias Silvestre;

Középpályások: Kevin-Prince Boateng, Bryan Cristante, Urby Emanuelson, Nigel De Jong, Sulley Muntari, Antonio Nocerino, Andrea Poli, Bakaye Traoré, Riccardo Montolivo;
 
Támadók: Kingsley Boateng, Stephan El Shaarawy, M’Baye Niang, Andrea Petagna, Mario Balotelli.

A LA Galaxy sorsolása volt talán a legnehezebb. A negyeddöntőben a Real Madrid volt az ellenfelük és 3-1-es vereséget szenvedtek. A hagyományos lebonyolítás szerint az Everton lett volna az ellenfelünk a bronzmeccsen, ám a szervezők változtattak. 

A Juventus-Everton negyeddöntő 1-1-es rendes játékidővel végződött, majd jöhettek a büntetők, amely során az angol klub jobbnak bizonyult. Döntetlen esetén büntetőrúgások következnek, a győztes 2, a vesztes csapat 1 pontot kap. A Galaxy kikapott a Realtól majd legyőzte a Juventust, így nekik több pontjuk van, mint az Evertonnak.

A két csapat már korábban találkozott egymással, akkor 2009-ben 2-2-es döntetlen született a Home Depot Centerben. A gólszerzők már nem tagjai semelyik csapatnak. A Milanból Thiago Silva és Filippo Inzaghi, a Galaxyból Alan Gordon és Bryan Jordan távozott.

„Minden mérkőzés hatalmas élmény volt számunkra. Jó volt látni élőben a pályán olyan csapatokat, amelyek a nagyobb bajnokságokban szerepelnek. Úgy gondolom, hogy mindenki azt várta tőlünk, hogy az utolsó helyen fogunk végezni, de most a harmadik helyért játszunk” – mondta a LA Galaxy középpályása, Marcelo Sarvas.

A találkozót helyi idő szerint szerda délután, magyar idő szerint csütörtök éjjel fél 1-kor rendezik Miamiban, a Sun Life stadionban.

A várható kezdőcsapatok:

LOS ANGELES GALAXY: (4-2-3-1): Rowe – De La Garza, Gonzalez, Leonardo, Dunivant – Juninho, Sarvas – Stephens, Donovan, Rogers – Villarreal.

AC MILAN: (4-3-3): Abbiati – Antonini, Silvestre, Zaccardo, Emanuelson – Montolivo, De Jong, Nocerino – Niang, Balotelli, El Shaarawy.

forrás: acmilan.hu