Recent comments

Friss Hírek

Olaszország-Horvátország: Játékos osztályzatok


Andrea Pirlo góljára Mario Mandzukic válaszolt, így sajnos ismét csak egy döntetlenre futotta az olasz válogatottól, akik ezzel közel kerültek a kieséshez.

 Az első félidőben óriási olasz fölény jellemezte a találkozót, a másodikra visszább esett az iram, sajnos nagyon úgy tűnt, a fiúk az 1-0-s előnyt próbálják őrizni, ez pedig egy ilyen találkozón egy ilyen csapat ellen nem megengedett. Következzen a játékosok értékelése.


Gianluigi Buffon: 7
Vele ismét nem volt gond, SuperGigi amikor lehetett, hárított. Egy-két labdát bizonytalanul fogott meg, a gólnál viszont már tehetetlen volt, így ezúttal sem lehet a csapatkapitány nyakába varrni a pontvesztést.
Leonardo Bonucci: 7
A meccs nagy részében stabilan védekezett, jórészt neki is köszönhető hogy sem Modric, sem a horvát támadók nem ficánkoltak az első játékrészben. A másodikban volt pár bizonytalansága, de a mai teljesítménye egy hajszállal jobb volt a vasárnapinál.
Daniele De Rossi: 8
Ma is a védelem legjobbja volt, de ezúttal nem tudta azt a hiba nélküli játékot produkálni, amit a spanyolok ellen. Néhány kisebb bizonytalanságtól eltekintve jó meccset zárt, nagy kérdés, hogy marad-e a védelemben Andrea Barzagli visszatérésével.
Giorgio Chiellini: 7
Remek első félidőt produkált a Juventus védője, majd a másodikban sem lehetett rá panasz egészen a bekapott gólig, ahol csúnyán magára hagyta Mandzukic-ot. A horvát támadóval többször is meggyűlt a baja, nem egyszer tudta lerázni őt az immár 3 gólos csatár.
Christian Maggio: 7
Nagyobb hibája nem volt, de a támadásokból kevéssé tudta kivenni a részét és továbbra sem volt meg benne az a plusz, ami egy Európa-bajnokságra és egy ehhez hasonló találkozóra elengedhetetlen.
Claudio Marchisio: 7
Pazar első félidőt tudhatott magáénak a Juventus Hercege, ami még akkor is igaz, ha közvetlenül a vezető gól előtt kétszer is óriási ziccert hibázott. Korábban volt egy remek kapáslövése is, de a második félidőre beleszürkült a mezőnybe.
Andrea Pirlo: 8 (A mérkőzés legjobbja)
Pirlo mester jó néhány remek labdát osztott ki a mai meccsen, emellett megmutatta a világnak, hogyan is kell szabadrúgást lőni: egyértelműen megcáfolta Bilic szavait és bebizonyította, jobb Modricnál. Arról nem tehetett, hogy a labdáit ezúttal senki nem tudta gólra váltani.
Thiago Motta: 6
Akárcsak a múltkor, ezúttal sem tudott kiemelkedőt nyújtani, teljesen beleszürkült a mezőnybe. A helyét meglepetésre nem Antonio Nocerino, hanem Riccardo Montolivo vette át, ami szintén nem tűnt jó döntésnek. Semmi sem indokolja, hogy harmadszor is a kezdőben kapjon helyet.
Emanuele Giaccherini: 7
Lendületesebben focizott, mint legutóbb, de a nagy csoda továbbra is várat magára vele kapcsolatban. A támadásokat megfelelően segítete, rögtön a 3. percben volt egy remek beívelése Balotellinek, ám védekezésben a horvátoknak többször is sikerült kihasználniuk apró termetét.
Antonio Cassano: 7
Gyengén kezdte a meccset, de az első fél óra végére feljavult és lecseréléséig lendületesen játszott, ennek ellenére továbbra is kevés volt amit mutatott. Az első félidőben volt egy helyzete, akkor keresztbe lőtte a labdát a kapu előtt, ezt követően helyzetig sem jutott el.
Mario Balotelli: 6
Mindenk Marioja az olasz csapat legveszélyesebb embere volt, de egyre kevésbé nevezhető hasznosnak a tevékenysége. Az első 45 percben annyi helyzete volt, amennyiből egy egész Eb-t meg lehet nyerni, de Balotellinek semmi nem jött össze, a második játékrészben pedig már észrevenni sem nagyon lehetett.

Cserék:

Riccardo Montolivo: 6
Nem tudta felpörgetni a csapat játékát, egyetlen jó lövésén kívül semmivel sem jelezte, hogy a pályára került.
Antonio Di Natale: 6
Ezúttal nem hozta magával a csodát a pályára, ma közel sem volt annyira jó csere, mint legutóbb. A leshatáron mozgott, várta a labdákat, de egyszer sem tudott helyzetbe kerülni. Ennek ellenére tartjuk a véleményünket: neki kéne kezdenie az írek ellen.
Sebastian Giovinco: 6
Az egyenlítő gól után érkezett, és bár lendületesen, gyorsan vetette magát játékba, a robosztus horvát védők rendre megállították - igaz, néha csak szabálytalanul. Kíváncsian várjuk, mire lesz képes, ha egyszer több ideje lesz a bizonyításra.

azzurri.co.hu