Recent comments

Friss Hírek

Pirlo: Meg akarjuk nyerni az EB-t



Andrea Pirlo bízik abban, hogy az olasz válogatott megnyeri az idei Európa Bajnokságot. A 33 esztendős középpályás remek teljesítménye is kellett az azzurrok angolok elleni végső sikeréhez. Csütörtökön pedig már Németország lesz az ellenfél.
„Németország szereti játszani a futballt és ez komoly gondokat okozhat nekünk.”, mondta Pirlo a válogatott edzőbázisán. „Ha azonban a korábbi mérkőzéseket, kezdve a 2006-ossal, vesszük alapul, akkor vélhetően tartani fognak tőlünk. Olyan ellenféllel fogunk találkozni, mely az elmúlt esztendőkben magas szinten futballozott és, mely a megfelelő mentlistással rendelkezik. Hogyan lehet legyőzni őket? Gólokkal, de először is helyzetek kialakításával, továbbá fontos a labdatartás. Rengeteg bajnokuk van, Úgy vélem, Özil lesz a támpontjuk, ahogyan a Real Madridban is. Rá különösen figyelnünk kell.”
A média az angolok elleni büntetőpárbajban elvégzett tizenegyese miatt dicsérte a veterán középpályást.
„Sok dicséretet kaptam a csapattársaimtól. Olvastam a nagy bajnok kifejezést, amiért mindenkinek hálás vagyok. Büszke vagyok, hogy ilyen fontos mérkőzéseken játszhatok, karrierem végénél járok és szeretném kiélvezni a hátralévő időszakot.”
Pirlo, zárásképpen, csapata elszántságát dicsérte.
„Ugyanolyan bizonyításai vágy van itt, mint a Juvénál. Komoly sikert akarunk elérni. A válogatottnál is előtérbe helyeződik a támadás, igyekszünk a szurkolók igényeit kielégíteni. A négy elődöntős vélhetően hasonló attitűddel rendelkezik és megérdemelten van ott. Még semmit sem értünk el, de meg akarjuk nyerni az Európa Bajnokságot.”
juventushungary.hu