Recent comments

Friss Hírek

Löw: Nem a bosszú vezérel minket



A csütörtöki Németország-Olaszország Eb-elődöntő igazi csemege lehet, és sokan a 2006-os, németországi Vb elődöntőjének visszavágójaként aposztrofálják a meccset - Joachim Löw azonban nem tartozik közéjük.
A Nationalelf szövetségi kapitánya hamar leszögezte: a futballban nincs bosszú, egyszerűen nem lehetséges. Habár a német csapatból többen ott voltak a 6 évvel ezelőtt elődöntőn is, amikor a németek hazai pályán, hosszabbítás után kaptak ki 2-0-ra az olaszoktól, Löw szerint ez már a múlt, és ezzel nem kell, nem szabad foglalkozni. 
Azóta nem találkozott a két nemzeti tizenegy világversenyen, de nem sejtet sok jóval az elődöntő a németek számára: 2006-hoz hasonlóan az 1970-es Vb elődöntőben is az olaszok jutottak tovább, nem mellesleg az 1982-es Vb-döntőben is a Squadra Azzurra diadalmaskodott.
'Az olaszoknak már az előző évben megvívott, egymás elleni barátságos meccsen is több új, fiatal játékosai voltak, ezáltal egy új stílussal,új futballal álltak elő. Ahhoz képest,hogy mit gondolnak az emberek az olasz futballról, sokkal támadóbb." - folytatta Löw.
Sok más szakemberhez hasonlóan, Löw is Pirlótól tart a legjobban, és állítása szerint ugyan külön ember nem fogja őt fogni,mert szinte lehetetlen lenne, hiszen Pirlo nagyon sokat mozog - de megpróbálják kizárni a játékból. 
azzurri.co.hu