Recent comments

Friss Hírek

Euro 2012: Anglia-Olaszország



Az Európa bajnokság utolsó negyeddöntőjében Olaszországnak a D csoportot megnyerő angolokkal kell összecsapnia a legjobb négy közé jutásért.



Anglia
Roy Hodgson csapata megnyerte utolsó két meccsét a D csoportban, ráadásul az eltiltásából visszatérő Wayne Rooney is jó formában van, gólt szerzett a házigazda ukránok ellen.
Időközben Ashley Young is felépült és nincs veszélyben a vasárnapi játéka, így az angolok szövetségi kapitánya Roy Hodgson ugyanazt a kezdő tizenegyet is pályára küldhetni, mint amit Doneckben, bár Theo Walcott és Alex Oxlade-Chamberlain kiszoríthatják James Milnert, a jobb szélről.
Hátul, a védőt Glen Johnsont antibiotikummal kezelik egy fertőzés miatt, de ez nem akadályozza őt az olaszok elleni szereplésben.
Olaszország
Az olasz válogatott szövetségi kapitánya Cesare Prandelli valószínűleg kitart az írek elleni 2-0-ra megnyert meccsen használt 4-3-1-2-es játékrendszer mellett, a spanyolok és a horvátok ellen használt 3-5-2-es helyett.
Thiago Motta kisebb fájdalomra panaszkodott a bal combjában az egyik edzés után, így kérdéses az angolok elleni szereplése, helyette Alessandro Diamanti vagy Riccardo Montolivo kaphat helyet a csatárok mögött.
Elől Antonio Cassano mellett Mario Balotelli kezdhet szemben néhány csapattársával a Manchester Cityből, köszönhetően az írek elleni látványos góljának, így kiszoríthatja a csapatból Antonio Di Natalét.
Nincs játékos, aki eltiltás miatt nem szerepelhet a találkozón, de több játéksnak is van már sárgalapja:
Anglia: Ashley Cole, Steven Gerrard, Milner, Oxlade-Chamberlain, Young
Olaszország: Balotelli, Federico Balzaretti, Leonardo Bonucci, Daniele De Rossi, Christian Maggio, Montolivo, Thiago Motta, Gianluigi Buffon

A két csapat utolsó kilenc összecsapásából az angolok mindössze egyet tudtak megnyerni. A két csapat összes találkozójából 22 meccsből 9 olasz győzelemmel ért véget, az angolok hatszor nyertek és 7 döntetlen eredménnyel zárult.
Rooney ukránok ellen szerzett győztes gólja volt pályafutása 29. találata a nemzeti csapatban és már csak egyszer kell betalálnia, hogy utolérje Tom Finneyt, Nat Lofthousét és Alan Shearert és az angol válogatott történelmének 5. legeredményesebb góllövője legyen.
Az olasz csapatban Antonio Di Natale rendelkezik a legtöbb válogatott góllal (11).  Antonio Cassano, Daniele De Rossi és Andrea Pirlo 10-10 találatnál tartanak.
Az Azzurri világversenyeken kilenc negyeddöntőjéből eddig mindössze kettőt vesztett el – mindkettőben büntetőpárbajban maradt alul.
Prandelli eddig mindössze egy tétmeccsen kapott ki, amióta 2010-ben átvette az olasz válogatott irányítását. Emellett tízet megnyert és négy döntetlen eredménnyel zárult.
olaszfoci.hu
Anglia-Olaszország   Kijev  20.45  v:Proenca  Tv: m1HD